Izabran Belišćanski superglas na 21. natjecanju pjevača amatera

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Treća večer ovogodišnjih 42. Rombergovih glazbenih večeri, manifestacije posvećene jednom od najpoznatijih skladatelja glazbe za mjuzikle, operete i filmove prve polovine 20. stoljeća, Sigmundu Rombergu, u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće, bila je rezervirana za natjecanje pjevača amatera Belišćanski superglas, u petak, 16. studenog 2018. godine.

Na jedinom programu natjecateljskog karaktera, koji se ove godine održao 21. put u sklopu Rombergovih glazbenih večeri, stručni žiri u sastavu Valentina Gyerek, profesorica glazbene kulture, dugogodišnja vokalna solistica Amaterskog kazališta i pobjednica mnogih ovakvih natjecanja, Zoran Kuna, frontman sastava Džentlmeni i nekadašnji član Amaterskog kazališta Belišće, i Jure Smajić, zborovođa i solo pjevač, nisu imali nimalo lak zadatak izabrati Belišćanski superglas 2018. godine između 14 odličnih natjecatelja. Publici i stručnom žiriju predstavili su se: Elizabeta Balković, Valeria Jacek, Petra Cvetković, Ivan Mihić, Verena Nađ, Josipa Krišković, Ivan Matić, Kristina Perak, Lukas Kuić, Nora Pastulović, Martina Brinclik, Boris Ivanković, Dora Vuraić i Marija Križanac.

Prvo mjesto prema ocjeni stručnog žirija ponijela je Valeria Jacek s pjesmom Sve smo mogli mi, drugo mjesto osvojio je Lukas Kuić otpjevavši pjesmu Hello, dok je treće mjesto zauzela Petra Cvetković izvevši pjesmu Poslije nas.

Brojna publika, koja iz godine u godinu pokazuje veliko zanimanje za ovaj glazbeni program i ispuni dvoranu do posljednjeg mjesta, također je imala pravo glasa. Na glasačkom listiću koji je svaki posjetitelj dobio na ulazu u dvoranu, svatko je imao priliku dati svoj glas natjecatelju po izboru. Srce publike, a time i najveći broj glasova, osvojio je Lukas Kuić. Najbolji među izvođačima primili su priznanja i poklone koje je osiguralo Amatersko kazalište Belišće, a uručili su ih tajnica AK Belišće Ana Šikić i ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Tea Kozina.

Sve natjecatelje i ove je godine pratio Zabavani orkestar Amaterskog kazališta Belišće u sastavu: na gitari i voditelj orkestra Zvonimir Iveković, klavijature Davor Novaković, bas gitara Željko Čorba, bubnjevi Leo Ižaković, udaraljke Denis Knežević i akustična gitara Matej Vidranski. Voditelj programa bio je član Amaterskog kazališta Marko Glavica, koji je izvrsnim vođenjem i zanimljivim dosjetkama stvorio odličnu atmosferu među publikom, ali i “razbio” tremu među izvođačima. Za tehničku realizaciju programa bili su zaduženi Zvonimir Iveković i Dominik Špoljarić.

42. Rombergove glazbene večeri završavaju u petak, 23. studenog 2018., programom pod nazivom Večer mjuzikla u kojem će nastupiti Zabavni orkestar i solisti AK Belišće, a ulaznice po cijeni od 15 kuna možete rezervirati na broj telefona 533-274, mail ravnateljica@cks-romberg.hr i Facebook stranicu Centra za kulturu.

Foto: Darko Jančikić/Zaim Saljiji/Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content