Održana promocija knjige i sjajna predstava: “Tko je ubio Zvonka Bušića”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U petak 8.6. u Kazališnoj kavani Belišće predstavljena je knjiga Tihomira Dujmovića, Tko je ubio Zvonka Bušića.
Program predstavljanja otvorila je ravnateljica Centra kulture Sigmund Romberg, Tea Kozina, a u ime Grada nazočan je bio zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić. Nakon autorova iscrpnog izlaganja, uslijedila su pitanja publike.

Autor je na jednom mjestu, uz sve ono što mu je sam Zvonko Bušić govorio, prikazao nikad publicirane informacije o otmici zrakoplova, lecima koje je Julie Bušić bacala sa zagrebačkog nebodera, potom i tekst Deklaracije o Hrvatskoj koji su za vrijeme otmice zrakoplova objavili najveći svjetski mediji, a koju je sastavio Bruno Bušić, kao jedini zahtjev kod spomenute otmice.

U 20 sati, u Centru kulture Sigmund Romberg odigrana je i istoimena kazališna predstava, koju je scenski adaptirao Robert Kurbaša, te u njoj glumi s Anom Vilenica, uz alternaciju Lucije Dujmović, kroz koju je publika mogla sve upijene informacije s predstavljanja knjige povezati i doživjeti. Kombinacijom video zapisa, audio zapisa, dijaloga i monologa izvrsnih glumaca, svjetlosti i mraka, prikazana je jedna tragična priča nakon koje je ostalo (ne)odgovoreno pitanje, Tko je ubio Zvonka Bušića?

Nakon predstave uslijedio je domjenak u organizaciji Grada Belišća te druženje s autorom i glumcima, za vrijeme kojeg se knjigu moglo kupiti po promotivnoj cijeni.

Tekst: Grad Belišće
Foto: Zaim Saljiji

Ostavite komentar

Skip to content