U Belišću obilježena Noć kazališta 2018.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Noć kazališta ove godine doživjelo je svoje jubilarno deseto izdanje za redom, a manifestacija se potvrdila kao sjajan projekt u kojem uživaju svi koji žive kulturu. Manifestacija posvećena kazalištu, koja se u cijeloj Republici Hrvatskoj obilježila 17. studenog 2018. godine, na prigodan je način obilježena i u Belišću. Amatersko kazalište Belišće i Centar za kulturu Sigmund Romberg organizirali su cjelodnevni program koji su namjenili kako mlađoj, tako i nešto starijoj publici.

Program Noći kazališta u Belišću započeo je u 10 sati lutkarskom radionicom pod vodstvom djelatnice Centra za kulturu Sigmund Romberg Bojane Reçice u prostorima Centra za kulturu. Četrnaestero djece je uz pomoć odraslih na radionici izradilo lutkice za vlastitu dramatizaciju priče o Tri praščića – tri malena praščića i vuka. Djeca su pokazala veliki interes, kreativnost i spretnost, a uz voditeljicu, pomagali su im i Brankica Milišić Zečević i Tea Kozina iz Centra za kulturu te učiteljica Nives Haničar.

U večernjim satima program je nastavljen izvedbama dramske sekcije Amaterskog kazališta Belišće. Večer je otvorila dječja dramska skupina dramatizacijom “Tri praščića” u kojoj je trinaestero malih glumaca na zanimljiv i suvremen način ispričalo bezvremensku priču o stvarnim vrijednostima u životu te o tome kako se lijenost ne isplati. Dramatizaciju je na scenu postavila voditeljica skupine Ljiljana Silađi. Nakon djece, uslijedila je repriza komedije “Ljubav na prvi pogled” u kojoj su igrali Jadranka Berak i Ivica Koprivnjak, koji je ujedno i redatelj. Komedija je, podsjetimo, premijerno izvedena na 40. memorijalu Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje 1. lipnja ove godine.

Ulaz na Noć kazališta 2018. za sve posjetitelje bio je slobodan.

Foto: Darko Jančikić

Ostavite komentar

Skip to content