Održan 4. Belišćanski dječji festival Vedrofon

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U nedjelju, 28. svibnja 2017. godine, u nastavno – sportskoj dvorani Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće održan je 4. belišćanski dječji festival Vedrofon, koji su i ove godine organizirali Grad Belišće, Turistička zajednica grada Belišća i Centar za kulturu Sigmund Romberg. Ove godine na Vedrofonu nastupilo je sedam zborova, a svaki se publici i stručnoj komisiji predstavio s dvjema pjesmama.

Prema ocijeni prosudbene komisije, u sastavu Aleksandra Čeliković Cvidrak, mag.mus., Sandra Lovrinčević, mag.mus. i Romana Borš Mačak, mag.mus., prvo mjesto i plaketu Zlatni belišćanski listić osvojio je Dječji župni zbor “Mirjam” Valpovo, pod vodstvom s. Danijele Škoro. Grad Belišće za najbolji zbor osigurao je vrijednu nagradu – klavijature. Drugo mjesto i plaketu Srebrni belišćanski listić zavrijedio je zbor OŠ Višnjevac, pod ravnanjem Alme Mance, koji je od sponzora Grada Belišća dobio gitaru. Treće mjesto i plaketu Brončani belišćanski listić ponio je domaći Pjevački zbor Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće, pod ravnanjem Želimira Sušića. Nagradu, slatke pakete za članove zbora, osigurao je Centar za kulturu Sigmund Romberg. Svim zborovima uručeno je priznanje za sudjelovanje na festivalu kao i majice s logotipom Vedrofona.

Plaketom Bijeli belišćanski listić nagrađena je i najbolja nova skladba pod nazivom Kontrabas u glavi, koju je izveo zbor Djeca ljubavi DND Donji Miholjac, a napisali su ju Silvija Ježić Knežević, Ivana Petriševac i Alen Štefan. Nagrada za najbolji prvi nastup pripala je novoosnovanom zboru Dječjeg vrtića “Maslačak” Belišće, koji vodi Ivana Belcar, dok je nagrada za najbolju solističku izvedbu pripala zboru Glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky iz Virovitice.  Za nabolji scenski nastup nagrađen je zbor Arpeggio OŠ Ante Starčevića iz Viljeva.

Sve male pjevače, njihove voditelje i publiku, na početku je pozdravila zamjenica gradonačelnika grada Belišća, Ljerka Vučković, koja je 4. Vedrofon proglasila otvorenim, a na kraju je i dodijelila nagrade najuspješnijima. Program je vodio Branko Uvodić, a na festivalu su nastupile i mlade pjevačke zvijezde Meri Andraković i Marin Bulić. Za instrumentalnu pratnju Marinu Buliću pobrinuli su se i veliki svirački talenti našeg kraja – braća Ruben i Benjamin na klaviru i gitari i sestra Tirsa Habuda na violini. Zabavni program Vedrofona upotpunio je i Gradski puhački orkestar grada Belišća i Belišćanske mažoretkinje.

Belišćanski dječji festival Vedrofon održan je u sklopu projekta “Belišće-grad prijatelja djece”. Centar za kulturu Sigmund Romberg nositelj je Projekta pod nazivom “Belišće-grad prijatelja djece” koji sufinancira Zaklada “Hrvatska za djecu”, a partneri u Projektu su Dječji vrtić “Maslačak” i Društvo “Naša djeca” grada Belišća. Program se provodi u razdoblju od 1. listopada 2016. godine do 30. lipnja 2017. godine. Planirana su četiri kulturna i dva sportska događaja za djecu starosti od 4 do 14 godine, a Vedrofon je jedna od tih aktivnosti.

Raznobojno cvijeće koje je krasilo ovogodišnju pozornicu nastalo je na kreativnoj radionici Gradske knjižnica i čitaonice Belišće na kojoj je sudjelovalo 23 djevojčice predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Radionicu je vodila knjižničarka Jasna Andrišić.

Tekst: Tea Kozina
Foto: Zaim Saljiji, Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content