Druga večer Rombergovih uz Zlatne dečke električnih nota

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ovogodišnje 42. Rombergove glazbene večeri, manifestacije posvećene jednom od najpoznatijih skladatelja glazbe za mjuzikle, operete i filmove prve polovine 20. stoljeća, Sigmundu Rombergu, nastavile su se u petak, 9. studenog 2018. godine, koncertom Zlatni dečki električnih nota. Jubilarni peti put za redom glazbeni sastavi koji su osnovani 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, a djelovali su na našem području, izveli su dio svog prepoznatljivog rock repetoara pobravšvi i ovaj put velike simpatije i naklonost publike. Kao kolačić madeleine, rock balade, ali i plesni hitovi, vratili su publiku i izvođače u neke prošle dane, a zanimljivo je bilo i čuti iskustva i sjećanja predstavnika bendova o sviračkim počecima. Program je vodila Ines Brezovac.

U programu su nastupili VIS Talasi iz Valpova u sastavu Željko Mogoroš-Ser solo gitara, Stjepan Adžić-Pišta ritam gitara, Zdravko Sudar-Kejt bas gitara, Krunoslav Ižaković bubnjevi i Zvonimir Iveković vokal. Talasi su prvi vokalno-instrumentalni sastav električnih gitara na Valpovštini koji je osnovao Željko Mogoroš, koji je od starih radio aparata sam napravio dvije električne gitare i dva pojačala, a prvi veći nastup imali su 1964. godine.

Drugi put koncertu se pridružio i VIS Ptice iz Belišća u kojem su izvođači bili Stjepan Berak-Stevica vokal, Josip Miler-Cvaj ritam gitara (obojica iz originalnog sastava), Zvonimir Iveković gitara, Željko Čorba bas gitara i Stjepan Jambrović-Štef bubnjevi. Ovaj sastav osnovan je 1966. godine, nastupali su s s repertoarom poznatih stranih i domaćih sastava, a imali su i nekoliko autorskih skladbi autora Josipa Milera i Antuna Ercegovca.

VIS Asteroidi iz Belišća osnovani su 1965. godine i prvi nastup bio je upravo u Amaterskom kazalištu u Belišću, a nastupali su na plesnjacima, maturalnim zabavama i kazališnim programima. Na koncertu su zasvirali u sastavu Boris Karša bas gitara i vokal, Renato Lukić klavijature i vokal, Matija Karša gitara i Krunoslav Ižaković bubnjevi.

Grupa San iz Valpova nastala je iz VIS-a “Valko” početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Osim obrada i prepjeva tada najpoznatijih glazbenih hitova, imali su i desetak autorskih pjesama, te nekoliko studijskih i demo uradaka. Nastupili su u sastavu Zlatko Ivošević gitara, Krunoslav Majer bas gitara, Zvonimir Iveković vokal i Leo Ižaković bubnjevi.

Domaćini događanja, Zabavni orkestar Amaterskog kazališta Belišće, nastupao je u sastavu Zvonimir Iveković gitara i vokal, Željko Čorba bas gitara, Stjepan Jambrović-Štef bubnjevi, Adalbert Gyerek-Bela truba i kao gošća solistica Viktorija Bašić. Na koncertu su nastupili i novi članovi orkestra, koji od nedavno sudjeluju u kazališnim programima: Marko Glavica gitara i vokal, Matej Vidranski bas gitara, Denis Knežević bubnjevi i Leo Ižaković udaraljke. Zabavni orkestar AK Belišće osnovan je godine 1959. na inicijativu tadašnjeg Upravnog odbora Amaterskog kazališta, a prvi voditelj bio je maestro Antun Lulić.

42. Rombergove glazbene večeri nastavljaju se sljedećeg petka, 16. studenog 2018. godine, u 20 sati natjecanjem pjevača amatera Belišćanski superglas. Ulaznice po cijeni od 15 kuna možete rezervirati na telefon Centra za kulturu Sigmund Romberg 533-274 od 7 do 15 sati, na mail ravnateljica@cks-romberg.hr ili službenu Facebook stranicu Centra.

Foto: Darko Jančikić/Zaim Saljiji/Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content