Dodjela priznanja najuspješnijima u sportu grada Belišća u 2018. godini

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U petak, 25. siječnja 2019. godine, u Centru za kulturu Sigmund Romberg, u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Belišća održana je prigodna svečanost na kojoj su proglašeni najuspješniji u sportu grada Belišća u protekloj godini. U skladu s tradicijom, Izvršni odbor Zajednice športskih udruga grada Belišća na temelju prijedloga svojih članica, donio je odluke o dodjeli priznanja najboljima u sportu za 2018. godinu, a priznanja se uručuju na prigodnoj svečanosti, u nazočnosti brojnih sportaša i sportskih djelatnika u ugodnoj atmosferi. Među prisutnim gostima pozdravljeni su, Mirna Rajle-Brođanac, tajnica Školskog sportskog saveza OBŽ i stručna suradnica u Športskoj zajednici Osječko-baranjske županije sa svojim suradnicima, te drugi sportski dužnosnici.

Priznanja su primili Mia Stojaković, kajakašica, kao perspektivna mlada sportašica, Leon Potočki, kajakaš, kao mladi perspektivni sportaš, zaslužni sportski djelatnik, Josip Harangozo, zbog odsutnosti, priznanje je preuzeo Matija Vidaković, član Udruge športskih ribolovaca “Belišće”, Streljačko društvo “Belišće”, kao najbolji sportski kolektiv, odbojkašica Majda Cvenić, kao najbolja sportašica i Saša Brezovec, strijelac, kao najbolji sportaš. Slavlje sportaša je uveličao i zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, koji je sportašima čestitao na uspjesima dosegnutim u protekloj godini i zaželio mnogo dobrih rezultata u 2019. Uvod u dodjelu priznanja bio je video film o sportskim događanjima u Belišću tijekom 2018. godine autora Bojana Molnara.

Za ugodnu atmosferu protkanu glazbom pobrinuli su se voditeljica priredbe Tea Kozina, Zabavni orkestar Amaterskog kazališta te solisti: Meri Andraković, koja je na početku priredbe izvela i himnu Lijepa naša, a kasnije još jednu pjesmu, Adalbert Bela Gyerek, Andrea Kristić, Nora Pastulović i Višnja Mihaljević.

Uz dobitnike sportskih priznanja, koje im je dodijelio Izvršni odbor Zajednice Športskih udruga, bila je ovo prigoda da se uruče nagrade Nogometnom klubu „Gat“ Gat povodom obilježavanja 40. godišnjice djelovanja, Boćarskom klubu „Belišće“ povodom 20. godišnjice djelovanja te Sportsko rekreacijskom klubu „Baraber Extreme Team“ Belišće povodom 10. godišnjice djelovanja. Posebno priznanje, za izniman doprinos razvoju i promociji sporta osoba s invaliditetom – gluhih, Zajednica športskih udruga grada Belišća dodjelila je plaketu Malonogometnom klubu Belišće-Gat. Iz ruku Mirne Rajle – Brođanac, posebnu plaketu, kao priznanje sportskim djelatnicima koji svojim samozatajnim djelovanjem pomažu unapređenju i razvoju sporta određenog područja te kroz sustav sporta nisu u mogućnosti biti adekvatno priznati i pohvaljeni, primio je Angel Milišić-Zečević. Angel Milišić-Zečević se u ime svih dobitnika zahvalio na dobivenim priznanjima. Svečanost je završena obraćanjem predsjednika Zajednice športskih udruga Grada Belišća Milana Zamaklara, dodjelom zahvalnica svim sudionicima zabavno-sportske priredbe, zajedničkim fotografiranjem i druženjem uz prigodan domjenak.

Foto: Bojan Molnar
Tekst: Zajednica športskih udruga Belišće

Ostavite komentar

Skip to content