Održan program “Zlatni dečki električnih nota”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U petak, 14. studenoga 2014. godine, u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće u nastavno-sportskoj dvorani održana je druga večer ovogodišnjih 38. Rombergovih glazbenih večeri pod nazivom “Zlatni dečki električnih nota”. Pozivu organizatora, osim domaćina Zabavnog orkestra Kazališta, odazvala su se četiri sastava s našeg područja koji su djelovali prije pedesetak godina u skladu s tadašnjim trendovima u popularnoj i rock glazbi. Svaki sastav izveo je nekoliko pjesama iz vremena svoje glazbene karijere, a nastupili su:

– VIS “Talasi”- prvi sastav električnih gitara na Valpovštini osnovan 1964. godine (prestali s radom 1970.) predstavio se u sastavu: Željko Mogoroš-Ser solo gitara, Stjepan Adjić-Pišta ritam gitara, Zdravko Sudar-Kejt bas gitara, Krunoslav Ižaković bubnjevi i Zvonimir Iveković vokal.

– grupa “Bel” jedina je nastupila u prvobitnoj postavi iz 1968. godine kada su i osnovani: Željko Čorba solo gitara, Vlado Vukelić ritam gitara, Krunoslav Majer bas gitara i Josip Krišković bubnjevi i vokal.

– grupa “San” Valpovo nastala je početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća iz VIS-a “Valko”, imali su desetak autorskih pjesama i nekoliko studijskih demo uradaka. Nastupili su: Zlatko Ivošević gitara, Miroslav Tajz akustična gitara, Krunoslav Majer bas gitara, Stjepan Jambrović-Štef bubnjevi i Zvonimir Iveković vokal.

– grupa “Novi val” Valpovo osnovana je 1983. godine i aktivna je bila punih 25 godina, sve do 2007. godine. Publici su se predstavili u sastavu: Dejan Cindori gitara i vokal, Stjepan Čehajić bas gitara i vokal, Stjepan Jambrović bubnjevi, Dragan Kavicki bubnjevi i vokal, Davor Novaković klavijature i Branko Jakopović vokal.

– Zabavni orkestar Amaterskog kazališta Belišće osnovan je 1959. godine, prije točno 55 godina. Nastupili su u sastavu: Zvonimir Iveković gitara i vokal, Željko Čorba bas gitara, Davor Novaković klavijature, Stjepan Jambrović-Štef bubnjevi, Stjepan Pavoković udaraljke i jedini član iz vremena osnivanja Adalbert Gyerek-Bela truba. Kantautor Zlatko Krznarić, uz gitaru i usnu harmoniku, otpjevao je pjesmu posvećenu dugogodišnjem članu orkestra, pokojnom, Željku Sumarevu. Program je vodila ravnateljica Centra za kulturu Silvija Kifer, brojna publika uživala je, u gotovo dvosatnom programu, neki su čak i zaplesali, a dugotrajnim pljeskom nagrađeni su svi izvođači.

Manifestacija se nastavlja u petak, 21. studenoga 2014. godine, natjecanjem pjevača amatera, u programu “Osmijeh i pljesak, molim”, također u nastavno-sportskoj dvorani s početkom u 20 sati.

Ostavite komentar

Skip to content