“Zlatni dečki električnih nota” nastavili 40. Rombergove glazbene večeri

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U petak, 11. studenoga 2016., u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće, održana je druga večer najveće glazbene manifestacije posvećene jednom od najpoznatijih skladatelja popularne glazbe prve polovice 20. stoljeća – Sigmundu Rombergu.

U programu pod nazivom “Zlatni dečki električnih nota” nastupili su VIS “Talasi” (Željko Mogoroš, Stjepan Adjić, Zdravko Sudar i Krunoslav Ižaković), VIS “Asteroidi” (Boris Karša, Bruno Piting, Matija Karša, Krunoslav Ižaković), Zabavni orkestar Amaterskog kazališta Belišće (Zvonimir Iveković, Željko Čorba, Stjepan Jambrović, Stjepan Pavoković i Adalbert Gyerek) te Pavo Tudik i grupa “San” (Zlatko Ivošević, Krunoslav Majer i Branko Banjanac) iz Valpova. Vokalni solisti bili su Zvonimir Iveković i Ivica Koprivnjak. Navedeni električni sastavi djelovali su 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća i već treću godinu okupili su se kako bi sudjelovali na ovoj manifestaciji i na taj način održali sjećanje na ljude i glazbu toga vremena.

Ovogodišnje Rombergove glazbene večeri nastavljaju se u petak, 18. studenoga 2016., programom pod nazivom “Belišćanski superglas” koji će se održati s početkom u 20 sati u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg.

Tekst: Silvija Kifer
Foto: Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content