Završnica 38. Rombergovih glazbenih večeri

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Završna večer ovogodišnjih 38. Rombergovih glazbenih večeri, u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće, održat će se u petak, 28. studenoga 2014.g., u Velikoj vijećnici grada Belišća s početkom u 20 sati. U programu pod nazivom “Rombergovih 55” obilježit će se 55 godina od osnivanja prvog glazbenog sastava pri Amaterskom kazalištu. Uz dugogodišnje vokalne soliste Kazališta publici će se predstaviti i pobjednici natjecanja “Osmijeh i pljesak, molim” koje je održano prošlog petka u nastavno-sportskoj dvorani. Priznanja za dugogodišnje djelovanje na polju glazbenog amaterizma primit će Zvonimir Iveković za 20 godina i Vjekoslav Pavlović za 10 godina.

– u utorak, 2. prosinca 2014. godine u predvorju zgrade gradske uprave grada Belišća, s početkom u 19 sati, biti će otvorena izložba slika pod nazivom “Mrtva priroda”. Tridesetak radova publici će predstaviti akademski slikari: Željko Mucko iz Koprivnice, Kristina Jeić i Branka Dubovac iz Zagreba, Silvija Dražović iz Zadra i slikar Darko Jovanović iz Osijeka. Izložbu organiziraju Grad Belišće i Centar za kulturu Sigmund Romberg u sklopu manifestacije “Advent u Belišću 2014.”

– u petak, 5. prosinca 2014. godine učenici nižih razreda osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće i područne škole Veliškovci i Vinogradci (njih oko 400) organiziranim prijevozom posjetit će Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku i pogledati predstavu “Betlehemska zvijezda” u kojoj, na duhovit i zabavan način, pastiri pričaju poznatu priču o vragu, anđelu i malom djetetu. Predstave će se održati u 8,30 i 11 sati, a organizatori ovog događaja su Grad Belišće i Centar za kulturu Sigmund Romberg, koji i na ovaj način, našim najmlađim sugrađanima, žele uljepšati nadolazeće blagdane i još jednom potvrditi da s pravom nosimo titulu “Grad Belišće-prijatelj djece”.

Ostavite komentar

Skip to content