Završio 3. Belišćanski festival Vedrofon

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Jučer, 29. svibnja 2016. godine, se na radost velikih i malih u Belišću održao 3. Belišćanski festival Vedrofon.

S početkom u 17 sati nastavno-sportskom dvoranom proširila se dječja pjesma i veselje. Na samome početku na pozornicu su izašle Belišćanse mažoretkinje koje su izvele odličnu točku.

Gradonačelnik Dinko Burić prigodnim je riječima pozdravio sve prisutne, kako sudionike tako i goste i posjetitelje, te proglasio ovaj festival dječje pjesme otvorenim.

Ove godine sudjelovalo je ukupno 11 zborova iz Donjeg Miholjca, Valpova, Osijeka, Višnjevca, Viljeva, Đakova, Virovitice, Sesveta, Zagreba i naravno iz Belišća.

Težak posao bio je pred prosudbenim povjerenstvom u sastavu: izv. prof. art. Antoaneta Radočaj – Jerković, dr. sc. Vesna Svalina i Aleksandra Čeliković, mag. mus.

Nakon dugo zbrajanja i oduzimanja odlučili su da prvo mjesto, odnosno Zlatni belišćanski listić osvaja Zbor glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky iz Virovitice koji je vodila Ana Filipović, zatim Srebrni belišćanski listić, odnosno drugo mjesto pripalo je Zboru OŠ Ljubljanica iz Zagreba pod vodstvom Anđele Mandić i Katarine Kalajžić Golac, dok je treće mjesto, odnosno Brončani belišćanski listić pripao domaćinima, Zboru OŠ Ivana Kukuljevića pod vodstvom Želimira Sušića.

Birali su i najbolju novu skladbu, odnosno Bijeli belišćanski listić su dodijelili Zboru OŠ August Šenoa iz Osijeka za skladbu Mačak i maslačak.

Prvo plasirani zbor kao nagradu dobio je klavijature, drugo plasirani snimanje skladbe, a treće plasiranom zboru su dodijeljeni slatki paketići za svakog člana.

Autor pjesme koja je osvojila Bijeli listić dobio je novčanu nagradu u iznosu od 700 kuna.

Nagrade svim dobitnicima dodijelio je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić.

Posjetitelji su sve nagradili velikim pljeskom, dok su izvođači publiku nagradili najljepšim poklonom, a to su veselje i radost i naravno, dječja pjesma.

Organizatori su svim sudionicima poklonili crvene majice Vedrofon, zahvalnice te priznanja.

Dok je žiri vijećao publika je uživala u nastupima sudionika showa Zvjezdice Meri Andraković i Marina Bulića. Njima su također dodijeljeni prigodni pokloni. Cijeli program vodili su Branko Uvodić i Maja Korpar.

Unatoč vrućini i zraku ugrijanom na 32 stupnja nastavno sportska dvorana u Belišću danas je bila središte dječje pjesme i radosti, te smo time svi skupa još jednom dokazali da je naše Belišće Grad prijatelj djece.

Prije samog festivala, od dolaska u Belišće svaki zbor je imao svoje vodiče, volontere, koji su s njima obilazili grad, te se brinuli o njima.

Tekst: Dolores Andraković (GRB)
Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Ostavite komentar

Skip to content