Završene su 39. Rombergove glazbene večeri

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Jučerašnjim koncertom, točnije 27. 11. 2015. godine, pod nazivom “Nova et vetera” završene su ovogodišnje 39. Rombergove glazbene večeri koje je i službeno zatvorio zamjenik gradonačelnik Belišća Domagoj Varžić. Svi posjetitelji jučer su u Centru za kulturu Sigmund Romberg mogli uživati u izvedbama solista i Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta koji su nas podsjetili na stare i nove skladbe.

Podsjećamo, kao i svake godine, Rombergove glazbene večeri održane su tijekom mjeseca studenoga, a kroz četiri večeri svi posjetitelji mogli su uživati u različitim nastupima koji su održani u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg. Čast otvaranja Rombergovih večeri imali su CPD MIR te duet u sastavu Valentina Gyerek i Vjekoslav Pavlović.

Zajednički koncert prvih električnih sastava te izložba fotografija pod nazivom “Obrisi lica zlatnog doba s pozornice” obilježili su drugu večer. Tradicionalno natjecanje pjevača amatera “Osmijeh i pljesak molim” treću je večer pred punom dvoranom oduševilo sve posjetitelje. Belišće je jedan od malobrojnih gradova koji se mogu pohvaliti dramsko-glazbenom tradicijom starom 110 godina, a Rombergove večeri uvelike doprinose toj tradiciji.

Tekst: Tea Kozina
Foto: Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content