Završene su 39. Rombergove glazbene večeri

Jučerašnjim koncertom, točnije 27. 11. 2015. godine, pod nazivom “Nova et vetera” završene su ovogodišnje 39. Rombergove glazbene večeri koje je i službeno zatvorio zamjenik gradonačelnik Belišća Domagoj Varžić. Svi posjetitelji jučer su u Centru za kulturu Sigmund Romberg mogli uživati u izvedbama solista i Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta koji su nas podsjetili na stare i nove skladbe.

Podsjećamo, kao i svake godine, Rombergove glazbene večeri održane su tijekom mjeseca studenoga, a kroz četiri večeri svi posjetitelji mogli su uživati u različitim nastupima koji su održani u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg. Čast otvaranja Rombergovih večeri imali su CPD MIR te duet u sastavu Valentina Gyerek i Vjekoslav Pavlović.

Zajednički koncert prvih električnih sastava te izložba fotografija pod nazivom “Obrisi lica zlatnog doba s pozornice” obilježili su drugu večer. Tradicionalno natjecanje pjevača amatera “Osmijeh i pljesak molim” treću je večer pred punom dvoranom oduševilo sve posjetitelje. Belišće je jedan od malobrojnih gradova koji se mogu pohvaliti dramsko-glazbenom tradicijom starom 110 godina, a Rombergove večeri uvelike doprinose toj tradiciji.

Tekst: Tea Kozina
Foto: Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content