Završene 41. Rombergove glazbene večeri

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U petak, 1. prosinca 2017. godine, glazbenim programom pod nazivom “We will always remember” prema skladbi Sigmunda Romberga “Will you remember” iz filma “Bijeli jorgovan” zatvorene su 41. Rombergove glazbene večeri. Programu je nazočio i zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić koji je službeno zatvorio manifestaciju.

Zabavni orkestar Amaterskog kazališta Belišće u sastavu: voditelj orkestra na gitari i vokal Zvonimir Iveković, na bas gitari Željko Čorba, na klavijaturama Davor Novaković, bubnjevi Stjepan Jambrović Štef, udaraljke Leo Ižaković, truba Adalbert Gyerek Bela i bisernica Dominik Špoljarić, s vokalnim solistima izveli su brojne skladbe koje su oduševile posjetitelje. Publici su se još jednom predstavile pobjednice natjecanja pjevača amatera “Belišćanski superglas” 2017. koje se održalo tjedan dana ranije – pobjednica prema glasovima publike Lucija Šimić i najbolje ocijenjena natjecateljica od strane stručnog žirija Marija Križanac.

Na programu su nastupili Meri Andraković, Marin Bulić, Valentina i Vjekoslav Pavlović, Andreja Kristić, Ana Šikić, Zvonimir Iveković, Jakov Mađarić i Gabrijela Petriševac, Beta Sudar, Ivica Koprivnjak i Nenad Mikić.

U završnoj večeri dodijeljena su priznanja i pokloni za amaterski rad i doprinos članovima Amaterskog kazališta Stjepanu Jambroviću za 35 godina i Ivani Belcar za 20 godina. Voditeljice programa bile su Silvija Kifer i Tea Kozina.

Ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg i dugogodišnja voditeljica Amaterskog kazališta Belišće Silvija Kifer publici je službeno najavila završetak svoje profesionalne karijere te odlazak u mirovinu. Silvija Kifer u svome dugogodišnjem radu postala je sinonim za kulturni život grada Belišća, a svojim velikim talentom i predanim radom postavila je nebrojene uspješne predstave, glazbene programe, koncerte, izložbe i mnogo toga drugoga, što je uvijek bilo prepoznato i podržano od strane brojne belišćanske publike. Centar za kulturu Sigmund Romberg i Amatersko kazalište Belišće tim su povodom Silviji Kifer uručili prigodna priznanja i poklone. Ravnateljica Silvija Kifer predstavila je i novu voditeljicu budućih kulturnih programa Teu Kozina.

Tekst: Tea Kozina
Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Ostavite komentar

Skip to content