Završen 40. Memorijal Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U petak, 1. lipnja 2018. godine, održana je premijera komedije “Ljubav na prvi pogled”, autora Fadila Hadžića, u izvedbi Dramskog ansambla odraslih Amaterskog kazališta Belišće. Prije same premijere, publici su se predstavile Sara Perak i Elena Perak, sada već bivše učenice Srednje škole Valpovo, s kratkom dramskom igrom “E, moj Đureto”. Tekst u cijelosti potpisuje njihova mentorica, profesorica Ljiljana Silađi. Time je ujedno i završen ovogodišnji dramski memorijal, u organizaciji Amaterskog kazališta i Centra za kulturu Sigmund Romberg, posvećen dvojici velikana belišćanske kazališne djelatnosti.

Domaći su amateri, Ivica Koprivnjak i Jadranka Berak, odličnim glumačkim kreacijama, nasmijali publiku u dvorani i pobrali zasluženi pljesak. Režiju predstave potpisuje Ivica Koprivnjak. Šaptačice: Nada Kavicki i Nevenka Blažević. U tehničkoj realizaciji sudjelovali su: Zvonimir Iveković, Dominik Špoljarić, Vlado Farkaš i Vlado Paulić.

Osim ove premijere, ovogodišnja manifestacija ponudila je publici pet dramskih večeri: profesionalnu predstavu Scene Gorica “ I živjele su sretno…?” iz Velike Gorice, nastup učenika Područne škole Veliškovci i Osnovne škole Belišće, koji su se predstavili recitacijama, monolozima i kratkim dramskim igrokazom, Dječji dramski ansambl AK Belišće s predstavom “Bajka o maslačku”, Kazališno-dramsku udrugu “Drski” iz Viljeva, s predstavom “Cigan” te Kazalište “Mika Živković” Retkovci, s komedijom “Klupko”.

Jubilarni 40. Memorijal prigodnim riječima zatvorio je predsjednik Gradskog vijeća grada Belišća, Dario Fletko.

Puno je godina prohujalo s vihorom, ali ipak ih nije zameo vjetar. Zahvaljujući ovoj manifestaciji, sjećanje na Nunoša i Vanju, kao belišćanske dramske velikane, ne blijedi ni danas.

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Ostavite komentar

Skip to content