Započeli radovi na rekonstrukciji Doma kulture

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U ponedjeljak, 27. listopada 2014. godine, započeli su radovi na rekonstrukciji Doma kulture koje izvodi Kala d.o.o iz Cernika. Ovo je I. faza radova koja obuhvaća uređenje unutrašnjosti zgrade, a rok za završetak tih radova je 90 dana.

Radovi na II. fazi planirani su za sljedeću godinu i obuhvatit će dogradnju objekta, uređenje fasade, izmjenu vanjske stolarije i uređenje krovišta. Od Ministarstva kulture za ovaj projekt Grad Belišće dobio je 500.000 kn, a očekuje se potpora Ministarstva i u idućoj godini. Zadnja rekonstrukcija Doma kulture izvršena je 1983. godine i otada nije bilo većih ulaganja pa u godini kada obilježavamo 130 godina osnutka Belišća članovi Amaterskog kazališta i djelatnici Centra za kulturu Sigmund Romberg ne kriju svoje zadovoljstvo, a građani Belišća nisu mogli poželjeti bolji poklon.

Zgrada neće primati posjetitelje narednih šest mjeseci pa će planirani programi ovogodišnjih 38. “Rombergovih glazbenih večeri” biti održani u Velikoj vijećnici grada Belišća i nastavno-sportskoj dvorani.

 

 

Ostavite komentar

Skip to content