Uspješno završio 5. Belišćanski dječji festival Vedrofon

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Jučer, 20. svibnja 2018. godine, u nastavno-sportskoj dvorani uspješno je završen jubilarni 5. Belišćanski dječji festival Vedrofon. Festival, i ove godine u organizaciji Grada Belišća, Centra za kulturu Sigmund Romberg i Turističke zajednice grada Belišća. Na Vedrofonu je nastupilo šest zborova koji su se predstavili s po dvjema pjesmama.

Prema ocjeni prosudbene komisije, u sastavu mr.sc. Ivančica Hinek, Sandra Lovrinčević, mag.mus. i Aleksandra Čeliković Cvidrak, mag. mus., prvo mjesto i plaketu Zlatni belišćanski listić osvojili su domaćini, zbor Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće pod vodstvom maestra Želimira Sušića. Grad Belišće osigurao je vrijednu nagradu za najbolji zbor, mali razglasni sustav. Drugo mjesto i plaketa Srebrni belišćanski listić otišli su Zboru glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky na čelu s dirigenticom Dijanom Sulimanac, koji je od pokrovitelja Grada Belišća dobio cajon, udaraljkaški instrument. Treće mjesto i plaketu Brončani belišćanski listić odnijeli su prošlogodišnji pobjednici, Dječji župni zbor “Mirjam” Valpovo, pod ravnanjem s. Danijele Škoro, koji je od pokorvitelja Grada Belišća dobio stalak za note.

Prosudbeno povjerenstvo dodijelilo je plaketu Bijeli belišćanski listić najboljoj novoj skladbi festivala – skladbi “Pinokio” koju je izveo Zbor OŠ Višnjevac (voditeljica Alma Mance), a napisali Andreja Gribl i Darko Ocvirk. Za autora najbolje skladbe Centar za kulturu Sigmund Romberg osigurao je poklon bon u vrijednosti 750 kuna u prodavaonici glazbene opreme. Diplomu za najbolju pjesmu s porukom primio je Dječji zbor “Djeca ljubavi” Društva “Naša djeca” iz Donjeg Miholjca pod ravnanjem Katarine Ćosić, dok je diplomu za cjelokupni umjetnički dojam odnio Pjevački zbor Arpeggio OŠ Ante Starčevića iz Viljeva pod vodstvom Martine Kusture. Svi zborovi na poklon su dobili i majice s logotipom Vedrofona.

Jubilarni 5. Vedrofon službeno je otvorila zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković, koja je dodijelila i nagrade najuspješnijima. Program je vodio Branko Uvodić, a brojnoj belišćanskoj publici predstavio se i Gradski puhački orkestar grada Belišća, juniorska i kadetska skupina Belišćanskih mažoretkinja, kao i mlada pjevačka zvijezda Meri Andraković koja je svojim hitovima rasplesala male pjevače pa vedre i pozitivne atmosfere nije nedostajalo.

Grad Belišće još se jednom pokazao kako s pravom i ponosom nosi titulu Grad prijatelj djece, te da je festivalska dječja pjesma duboko ukorijenjena u glazbenoj tradiciji Belišća.

Foto: Zaim Saljiji, Tin Lacković

 

Ostavite komentar

Skip to content