Tour de Slavonia u Belišću

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Jučer, 21. svibnja 2017. godine, po peti put održana je biciklijada Tour de Slavonia u dužini od 135 kilometara. Biciklijada, kojoj je start i cilj u Donjem Miholjcu, najduža je u Slavoniji, a povezuje pet gradova – Osijek, Našice, Valpovo, Belišće i Donji Miholjac, te općinu Bizovac. Osim rekreativnog i sportskog značaja, biciklijada ima i veliki turistički značaj, jer biciklisti-sudionici dolaze iz šireg dijela kontinentalne Hrvatske, kao i iz susjednih zemalja, Mađarske i Srbije.

U svakom gradu, odnosno općini, za više od 100 biciklista bilo je predviđeno kraće zaustavljanje uz osvježenje. U Belišću u popodnevnim satima ispred Centra za kulturu Sigmund Romberg, bicikliste su dočekali zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković, predstavnici Grada Belišća, Centra za kulturu Sigmund Romberg i Zajednice športskih udruga grada Belišća te građani. Zamjenica gradonačelnika Vučković pozdravila je brojne rekreativce i sportaše te im poželjela srdačnu dobrodošlicu u Belišće – Europski grad sporta za 2017. godinu. Važno je istaknuti da je biciklijadu podržalo i tridesetak učenika šestih, sedmih i osmih razreda Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće predvođenih nastavnicima Vladimirom Laktom i Ivanom Oreškovićem koji su predvodili biciklističku kolonu od Valpova do Belišća. Nakon osvježenja uz kolače, sok i vodu ispred Centra za kulturu, stotinjak biciklista uputilo se prema cilju u Donjem Miholjcu.

Grad Belišće sa zadovoljstvom je dočekao brojne zaljubljenike u biciklizam te uz srdačan doček ponosno predstavio titulu Europskog grada sporta za 2017. godinu u najboljem svjetlu.

Tekst: Tea Kozina
Foto: Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content