“Tamo gdje tuga spava” predstavljena u Belišću

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U petak, 17. 10. 2015. godine, u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg predstavilo se Kazalište “Talija” iz Županje s predstavom “Tamo gdje tuga spava”.

Predstavu, koja gostuje i u profesionalnim kazalištima (Kerempuh, Gavella, Narodno pozorište Tuzla), režirao je Branko Puhek, koji igra i jednu od uloga u predstavi. Iva je glava obitelji u staroj slavonskoj porodici koji uslijed spleta nesretnih događaja i podmetanja doživi nesretan kraj. Uz Branka Puheka, u predstavi glume i Ksenija Vukorep kao kći Jelica, Rosa Marija Argudin Leutarević kao majka Kata te Ana Jemrić kao prijateljica Tena.

Uz tamburašku glazbu, slavonski govor i nošnju, publika je mogla ući u život bogate slavonske obitelji s početka 20. stoljeća te doživjeti probleme, stavove i razmišljanja naših predaka. Predstava je održana u sklopu 37. memorijala Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće. Memorijal se nastavlja 23. listopada s Večeri monodrame u kojoj će belišćanska publika imati prilike pogledati čak tri monodrame.

Ulaznice po cijeni od samo 15 kuna za Večer monodrame mogu se rezervirati u Centru za kulturu Sigmund Romberg osobno ili na broj telefona 533-274.

Tekst: Tea Kozina
Foto: Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content