“Što je pjesma, ako ljubav nije” – održana Večer ljubavne poezije

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U subotu, 17. veljače 2018. godine, s početkom u 19h u prepunoj Kazališnoj kavani Belišće održana je Večer ljubavne poezije pod nazivom “Što je pjesma, ako ljubav nije” u organizaciji Pjesničke sekcije “Vers” koja djeluje pod okriljem Udruge za kulturu i umjetnost “ZUM” i Centra za kulturu Sigmund Romberg.

Pjesničku večer otvorila je v.d. ravnateljice CK Sigmund Romberg Tea Kozina, dok je moderatorica večeri poezije bila Vlasta Sumarev. Brojni pjesnici (Kornelija Fešiš, Stjepan Šmit, Jozefina Križan, Reza Stanković, Jozo Bogdanović, Danica Lebinac, Nada Maletić, Franca Zetaić i Vlasta Sumarev) predstavili su se posjetiteljima s nekoliko svojih pjesama ljubavne tematike. U glazbenom djelu večeri nastupali su Zvonimir Iveković i Pavo Tudik koji su prigodnim pjesmama stvorili ugodnu atmosferu i upotpunili večer. Poslije programa druženje se nastavilo u Kazališnoj kavani uz domjenak.

Književna sekcija “Vers” djeluje od 2004. godine. Članovi sekcije sudjelovali su na brojnim pjesničkim susretima diljem Hrvatske kao i uspješno organizirali mnoga događanja. Okupljanju građane, ljubitelje pisane riječi, surađuju s udrugama s područja Slavonije i šire, izdaju zbirke poezije, s ciljem promoviranja ljubavi prema pisanoj riječi te pjesničkog stvaralaštva.

Tekst: Ana Šikić
Foto: Vlado Jung, Zaim Saljiji

Ostavite komentar

Skip to content