Završene 38. Rombergove glazbene večeri

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U petak, 28. studenog 2014. godine, u Velikoj vijećnici grada Belišća u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće održana je posljednja večer manifestacije posvećene Sigmundu Rombergu.

U programu pod nazivom “Rombergovih 55”, obilježeno je 55 godina od osnivanja prvog glazbenog sastava pri Amaterskom kazalištu. Zabavni orkestar nastupio je u sastavu: Zvonimir Iveković, solo gitara, vokal i voditelj orkestra, Željko Čorba, bas gitara, Davor Novaković, klavijature, Stjepan Jambrović, bubnjevi, Adalbert Gyerek-Bela, truba i Stjepan Pavoković, udaraljke. Publici su se predstavili dugogodišnji solisti: Valentina Gyerek, Ivana Belcar, Ana Šikić, Andrea Kristić i Nenad Mikić. Svoje mjesto u programu pronašli su i pobjednici natjecanja “Osmijeh i pljesak, molim” Lana Loknar i Jakov Mađarić (po glasovima publike) i prvoplasirani duet po ocjeni stručnog žirija Meri Andraković i Beta Sudar.

Program je vodila ravnateljica Centra za kulturu Silvija Kifer koja je istakla da Amatersko kazalište od 1970.g., u znak sjećanja na Sigmunda Romberga, održava glazbene večeri, da je Grad postavio spomen ploču na mjestu gdje se nekada nalazila kuća u kojoj je živio sa svojim roditeljima, a da se ovim programom pokušalo otrgnuti iz zaborava imena svih članova orkestra koji su u proteklih 55 godina dali svoj doprinos glazbenoj i kulturnoj sceni našega Grada. Mnogi od njih nisu više među živima, ali sjećanjem na njih čuvamo ostatke umrlog svijeta i štitimo se od prolaznosti. Na kraju programa predsjednik Upravnog odbora Kazališta Željko Čorba uručio je priznanja za dugogodišnji doprinos na polju glazbe: Vjekoslavu Pavloviću (gitaristu i članu sastava Jazy Bell) za 10 godina i Zvonimiru Ivekoviću za 20 godina. Ovogodišnje Rombergove glazbene večeri zatvorio je zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić koji je čestitao dobitnicima priznanja i svim izvođačima na trudu uloženom u stvaranje programa.

Ostavite komentar

Skip to content