Predstavljena knjiga “Zapisi demokrata” Tomislava Zvonarića Žume

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U petak, 26. listopada 2018. godine, u Kazališnoj kavani Belišće održano je predstavljanje zbirke poezije Tomislava Zvonarića Žume ”Zapisi demokrata”, u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Belišću i Grada Belišća.

Tomislav Zvonarić svojim je sugrađanima predstavio razmišljanja o životu, Belišću, odlascima i vraćanju u rodni kraj. Iako je prije pedeset godina otišao iz Belišća, Belišće nije otišlo iz njega. Voditeljica predstavljanja bila je ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg, Tea Kozina. Predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Belišću Zdenko Glasovac u uvodnom je dijelu uveo sve prisutne u atmosferu i tematiku zbirke Zapisi demokrata, dok su Denis Šimić, Mato Jerkić i Tea Kozina pročitali nekoliko odabranih pjesama, kao i sam autor. Između pročitanih stihova, moglo se uživati i u uglazbljenim stihovima autora, u izvedbi Zlatka Krznarića, na usnoj harmonici i gitari.

Predstavljanju je nazočio i zamjenik gradonačelnika grada Belišća, Domagoj Varžić, koji je na samom početku izrazio zahvalnost, i samom autoru na stihovima koje će podijeliti s Belišćem i pokloniti Belišću, ali i svim sugrađanima koji ga podržavaju svojim dolaskom. Autor, Žuma, poklonio je zamjeniku gradonačelnika simboličan poklon s porukom i željom da što više mladih ostane u svom rodnom gradu, u Belišću.

Nakon predstavljanja knjige nastavljeno je druženje uz prigodan domjenak u organizaciji Grada Belišća, a svi prisutni mogli su kupiti knjigu po vrlo pristupačnoj, simboličnoj cijeni.

Foto: Zaim Saljiji/Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content