Predstava “Cigan” na trećoj večeri 40. dramskog Memorijala

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Treća večer 40. Memorijala Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje, u organizaciji Amaterskog kazališta Belišće i Centra za kulturu Sigmund Romberg, u petak, 18. svibnja 2018. godine, bila je rezervirana za gostovanje Kazališno dramske udruge “Drski” iz Viljeva s predstavom “Cigan”. U predstavi su igrali: Marija Knežević, Marta Senković, Marin Kopić, Valentina Šumanovac, Darko Lacković, Filip Knežević i Danko Ronta. Autor teksta je Danko Ronta koji je na 57. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera 2017. godine dobio nagradu za najbolji novi dramski tekst.

Predstava “Cigan” osvrće se na odbačene, prezrene ljude kojima okolina ne daje priliku za novi početak. Priča o čistoj i iskrenoj ljubavi između siromašnog seoskog momka, kojeg je odgojio Cigan, i lijepe djevojke iz bogate obitelji, zbog zadrte okoline i nerazumijevanja, završila je tragično – smrću.

Program 40. Memorijala nastavlja se u nedjelju, 27. svibnja 2018. godine, predstavom “Klupko” u izvedbi Kazališta “Mika Živković” iz Retkovaca s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 15 kuna možete rezervirati u Centru za kulturu radnim danom od 7 do 15 sati, na broj telefona 533-274, mail ravnateljica@cks-romberg.hr i na službenoj Facebook stranici Centra.

Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Ostavite komentar

Skip to content