Predstava “Bajka o maslačku” obogatila program Dječjeg tjedna u Valpovu

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Dječji dramski ansambl Amaterskog kazališta Belišće, nakon premijerne izvedbe na dramskom Memorijalu Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje u svibnju ove godine, izveo je predstavu “Bajka o maslačku” u Centru kulture Matija Petar Katančić u Valpovu u okviru Dječjeg tjedna u četvrtak, 4. listopada 2018. godine. U ime glavnog organizatora, Društva “Naša djeca” Valpovo, program je otvorila članica Izvršnog odbora Jelena Katalenić.

Kazališna predstava, koja je uprizorenje poznate bajke Sunčane Škrinjarić “Plesna haljina žutog maslačaka”, odigrana je pred prepunom valpovačkom dvoranom. Učenici valpovačke i ladimirevačke osnovne škole sa svojim učiteljima, ali i brojni drugi posjetitelji, sa zanimanjem su pratili slikovitu predstavu za djecu koju je režirao Ivica Koprivnjak, dugogodišnji nagrađivani belišćanski glumac i redatelj. U predstavi su igrali: Dorotea Tibinac, Mirjam Šipek, Tanja Crnogaj, Emanuela Balog, Lora Pandurić, Gabrijela Talić, Petra Bublić, Ines Majdenić, Nora Markota, Nora Pastulović, Dora Ledinšćak, David Belcar, Ina Cvetković, Krešimir Petrović, Nikola Matoković, Ema Marković i Julijana Bajtl. Igra talentiranih mladih glumaca i poruka o dobroti i brizi prema bližnjemu zavrijedila je dug i iskren pljesak brojne publike, što je najveća nagrada za trud i rad belišćanskog dramskog ansambla. Tehničku podršku osigurali su Zvonimir Iveković i Dominik Špoljarić, a u organizaciji je sudjelovala tajnica Amaterskog kazališta Belišće Ana Šikić i ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Tea Kozina. Gostovanje predstave za djecu, koju su odigrala također djeca, na najbolji mogući način potvrđuje moto Dječjeg tjedna – “Ljubav djeci prije svega”.

Amatersko kazalište Belišće na logističkoj podrški prilikom organizacije ovog gostovanja zahvaljuje tvrtki M&D iz Belišće i Turističkoj zajednici grada Valpova.

Ostavite komentar

Skip to content