Otvorene 39. Rombergove glazbene večeri

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U petak, 6. 11. 2015. godine, u Centru za kulturu Sigmund Romberg otvorene su 39. Rombergove glazbene večeri. Prvu glazbenu večer pod nazivom “Zajedništvo glazbene radosti” upriličili su Crkveno pjevačko društvo MIR pod ravnanjem profesora Želimira Sušića te Valentina Gyerek i Vjekoslav Pavlović.

Koncert su otvorili Valentina i Vjekoslav s fantastičnim obradama poznatih balada. Prepoznatljiv Valentinin vokal i zvuci klasične gitare dojmili su svakoga u brojnoj publici. Belišćanski zbor koji je potom nastupio također je razgalio publiku svojim zanimljivim i raznolikim repertoarom te bogatim zvukom. Tijekom nastupa Mirovaca, pratnju na gitari svirao je Marko Glavica, a solisti su bili Meri Andraković, Višnja Mihaljević i Krešo čolaković. Koncertu je nazočila i zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, koja je označila službeni početak ove manifestacije.

Rombergove večeri, u organizaciji Centra za kulturu i Amaterskog kazališta, nastavljaju se svakog petka u mjesecu studenom, a već sljedeći petak pozornica je rezervirana za nastup “zlatnih dečkiju”, odnosno prvih električnih sastava s našeg područja.

Tekst: Tea Kozina
Foto: Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content