Otvorena izložba slika “Mrtva priroda”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U utorak, 2. prosinca 2014. godine, u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Grada Belišća, u predvorju zgrade Gradske uprave, otvorena je izložba slika pod nazivom “Mrtva priroda”, a u sklopu manifestacije “Advent u Belišću 2014.”.

U ime organizatora posjetitelje, koji su ispunili Veliku vijećnicu do posljednjeg mjesta, pozdravila je ravnateljica Centra za kulturu Silvija Kifer. Tridesetak svojih radova izložili su akademski slikari: Željko Mucko, iz Koprivnice, Kristina Jeić i Branka Dubovac, iz Zagreba, Silvijana Dražović iz Zadra i slikar Darko Jovanović iz Osijeka.

U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Glazbene škole Valpovo-Belišće: Mislav Sušić, gitara, Lucija Bošnjak, klavir i Tesa Martinović, gitara. Svoj osvrt o ovom slikarskom kvintetu s pozicije promatrača, prijatelja i laika, dala je prof. Branka Radin iz Osijeka, koja je istakla:” U prvim adventskim danima Belišće okuplja slikare koji nisu prvi puta skupa, koji zajedno balansiraju između svoje umjetničke dosljednosti, zacrtanosti, datosti, svoje začudnosti i praktične prilagodljivosti, oni su prijatelji. Jedinstveni u svojoj različitosti, ono što ih spaja je prijateljstvo bez zavisti, konkurencije, bez profita i potvrđuju misao Phila Bosmansa koji je rekao da čovjek ne može postati čovjekom bez topline prijateljstva”.

Otvorenju je nazočio i zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić koji je, u ime Grada, zahvalio umjetnicima što su nam svojim radovima podarili životnu radost i energiju u danima blagdanskog ozračja. Izložbu je otvorio zamjenik župana Osječko-baranjske županije Dragan Vulin koji je istakao da Belišće nije samo grad papira i sporta nego i kulture. Izložba se može pogledati svakog radnog dana od 7 do 19 sati sve do 9. prosinca 2014.

Ostavite komentar

Skip to content