Otvorena izložba fotografija o povijesti vatrogastva

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U ponedjeljak, 5. svibnja 2014. godine, u Domu kulture otvorena je izložba fotografija „Vatrogastvo u Belišću, Bistrincima i Gatu“. Izložba je nastala zajedničkim radom Gradske knjižnice i čitaonice Belišće i Centra za kulturu Sigmund Romberg, a obuhvaća preko stotinu fotografija djelovanja i rada vatrogasaca s područja grada Belišća. Izložba je upriličena u povodu Dana grada i 130. obljetnice postanka Belišća, koliko slavi i DVD Belišće, DVD Bistrinci obilježava 110, a DVD Gat 90 godina postojanja. Sva tri DVD-a ovogodišnji su dobitnici Plakete “Grb grada Belišća”.

Sve nazočne pozdravila je ravnateljica Centra za kulturu Silvija Kifer, a kratak osvrt na godine djelovanja iznijeli su članovi: Ljerka Vučković (DVD Gat), Mirko Mikolašević (DVD Bistrinci) i Slavko Milekić (DVD Belišće).

U glazbenom dijelu programa nastupio je Zvonimir Iveković koji je otpjevao i odsvirao dvije skladbe.

Izložbu je službeno otvorio gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić koji se zahvalio svim dosadašnjim, a i budućim, članovima na velikom trudu i odricanju te zaželio puno uspjeha u budućem radu i sa što manje intervencija.

Izložba je otvorena do kraja tjedna u vremenu od 10 do 17 sati.

Ostavite komentar

Skip to content