Održana Večer monodrame

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U petak, 23. listopada 2015. godine, u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće, završen je 37. memorijal Dragutina Merca – Nunoša i Ivana Nikolnikova – Vanje.

Publika je mogla uživati u večeri monodrama: Danko Ronta predstavio se vlastitim tekstom “Stepoš, stari bečar”, Jela Janjić tekstom “Pokora”, a domaći glumac Ivica Koprivnjak utjelovio je “Đuku Begovića”.

Prva monodrama je pratila Stepoša, starog bečara koji je pričao svoju životnu priču prepunu tuge zbog izgubljene ljubavi i ratnih događanja. Glumca su pratili tamburaši KUD-a “Đeram “ iz Viljeva koji su zabavljali publiku i na ulasku u dvoranu. Druga monodrama Pokora govorila je o vremenu tijekom korizme i velikoj pokori po nagovoru muža. Priča, ispričana na duhovit način, smještena je u sadašnje doba kako bi tematiku približila publici i mladima.

Šećer na kraju je bio fantastičan prikaz Đuke Begovića u izvedbi Ivice Koprivnjaka. Predstava je govorila o temperamentnom slavonskom seljaku kojeg ne vodi razum, nego uzavrela krv, nagoni i strasti. Monodrama Đuka Begović u izvedbi Ivice Koprivnjaka proglašena je najboljom monodramom na festivalu u Slavonskom Brodu 2014. godine. Dramski kritičari su komentirali: …” dramskim tekstom, ali još više snažnim glumačkim talentom poslana je i filozofska poruka o ljudskom duhu koji i kada je tijelo satrano, može biti jak i nesalomljiv, slobodan i neobuzdan”.

U petak, 30. listopada u 20 sati Centar za kulturu Sigmund Romberg i Amatersko kazalište Belišće priređuju program sjećanja na prvog glazbenog voditelja zabavnog orkestra Antuna Lulića. Program pod nazivom “Maestro, hvala za sve – neka glazba dalje teče” održava se dvorani Centra za kulturu, a nastupaju orkestar i solisti Amaterskog kazališta.

Ulaznice, po cijeni od 15 kn, možete rezervirati na telefon Centra za kulturu broj 533-274.

Foto: Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content