Održana Smotra kazališnih amatera Osječko-baranjske županije

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U organizaciji Amaterskog kazališta Belišće i Centra za kulturu Sigmund Romberg u petak, 6. travnja 2018. godine, u 18.00 sati u dvorani Centra, održana je Smotra kazališnih amatera Osječko-baranjske županije. Smotru su otvorili domaćini, Dramski ansambl odraslih Amaterskog kazališta Belišće s predstavom Ljubomira Kerekeša “Ufuraj se i pukni, Kera”. Nakon kratke pauze, Smotra je nastavljena u 19.30 sati predstavom “Inati se, Slavonijo” Kazališno-dramske udruge “Drski” iz Viljeva. Obje predstave budnim okom pratio je selektor Alen Biskupović, doc.dr.sc. teatrologije i kazališni kritičar. Neposredno prije Smotre, na kratkoj konfereciji za medije, uz predstavnike ansambala i selektora, prisutnima se obratila i zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković koja je ukazala veliku podršku radu dramskih amatera.

Smotra je bila velika prilika da se oba ansambla i redatelji, Ivica Koprivnjak i Danko Ronta, susretnu s iskusnim profesionalcem čiji su savjeti, upute i iskustva zasigurno osvijestili neke od poteškoća u dramskom amaterizmu te su glumci i redatelji dobili motivaciju za daljnji kvalitetniji rad i djelovanje. Naime, nakon odigranih predstava, ansambli su dobili priliku čuti stručno mišljenje selektora i savjete koji će na najbolji mogući način usmjeriti rad dramskih amatera, entuzijasta, ka što boljem i kvalitetnijem umjetničkom dosegu. Selektor Biskupović istaknuo je brojne pozitivne osobine predstava, poput društvene angažiranosti, truda, rada i očigledne energije i želje ansambla, te potencijal koji se krije u njima, no niti jednom ansamblu nije odredio mjesto na ovogodišnjem 58. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera, uz napomenu da će, uz još više truda i rada, oba ansambla zasigurno ostvariti sudjelovanje na državnoj razini u bliskoj budućnosti.

Rad Amaterskog kazališta Belišće nastavlja se i dalje na daskama koje život znače i to 40. dramskim Memorijalom Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje koji započinje već u svibnju ove godine.

Foto: Zaim Saljiji

Ostavite komentar

Skip to content