Održana “Ljetna noć” u Belišću

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

I kao što sam naziv govori, zaista je to bila divna, ljetna, ugodna noć, jedna od onih koju treba proživjeti budan i u dobrom društvu. U organizaciji Grada Belišća i Turističke zajednice, u petak, 28. srpnja 2017. godine, upriličen je izbor za NAJGOSPOĐU, NAJGOSPOĐICU I NAJGOSPODINA BAZENA. Na lijepo uređenoj terasi i na bazenskoj pozornici, posjetitelji, izlagači i sudionici zabavnog programa uživali su u pozitivnom ozračju, što je rezultiralo dobrom zabavom i opuštenom atmosferom.

Bilo je ovo nešto drukčije od uobičajene prakse biranja Miss bazena. Sudionici natjecanja i sami su bili iznenađeni, jer su birani direktno, iz publike, a bez prethodne prijave ili pripreme. Članovi prosudbenih komisija bili su mahom svi iz redova zabavnih ansambala, organizatora i tehničke ekipe.

Najgospođu birali su članovi MPD-a BelAmi (Mađarić, Talić, Ivanišić, Tukara, Tot i Vidaković) te jednoglasno dodijelili tu laskavu titulu gospođi Mariji Mikšić. Denis Rogač proglašen je NAJGOSPODINOM BAZENA, a komisiju su činile “jake ženske snage” na čelu sa zamjenicom gradonačelnika grada Belišća Ljerkom Vučković i njezinom sjajnom ekipom, Mirjanom Klen (Turistička zajednica grada Belišća), Anom Stanković (Trio PROFESSORES), Ankica Jelkić i Morika Šimić (“Babe bez kočnica”) te Darijom Vidaković (predstavnica izlagača). Nelak zadatak imala je komisija za izbor NAJGOSPOĐICE (Marko Sudar, Dario Majpruz, Zvonimir Iveković, Stjepan Čehajić, Tin Lacković i Denis Šimić), pa su ipak uz dugo vijećanje proglasili Anu Terke NAJGOSPOĐICOM BAZENA. Vrijedne umjetničke slike nagrada su pobjednicima, a uručili su ih zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, Ivan Ilić Pele i Zvonimir Iveković.

Voditeljica Turističke zajednice grada Belišća Janja Čeliković bila je inicijator i jedan od organizatora ovakve vrste zabave u sklopu turističke ponude grada, ali i šire. Zahvalila je sudionicima, a posebice posjetiteljima što su svojom nazočnošću potvrdili da prepoznaju vrijedan rad i trud svih involviranih subjekata Grada Belišća kako bi grad zaista postao i ostao poželjnom turističkom destinacijom u svako doba kalendarske godine.

Zabavni dio programa osmislila je maestra Aleksandra Čeliković Cvidrak spojivši raznovrsne ansamble u jedan glazbeni korpus. Tako su belišćansku ljetnu noć ukrasili zvucima zvonke radosti članovi MPD-a BelAmi, koji djeluju pri Glazbenoj sekciji Amaterskog kazališta i pod okriljem Centra za kulturu Sigmund Romberg, Trio PROFESSORES, Zvonimir Iveković, dugogodišnji član Amaterskog kazališta Belišće, Tamburaški sastav “Žitna polja” i rasplesane i vesele “Babe bez kočnica”, a za pjesničku čaroliju bio je zadužen Mladen Šarlija, poeta i pjevač BelAmija. Moderator programa bio je Denis Šimić koji se savršeno i nenametljivo uklopio među glazbenike, a da bi se zvuk savršeno širio bazenom, Belišćem i slavonskom ravnicom, pobrinuli su se za to djelatnici Studija “Maestro”.

Sve u svemu, vrlo lijep događaj koji preporučamo svima.
Za ponoviti!

Tekst: Aleksandra Čeliković Cvidrak
Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Ostavite komentar

Skip to content