Održana Gala poetska večer u sklopu Natječaja za najljepše stihove “Slikajte riječima”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg u subotu, 24. ožujka 2018. godine održana je Gala poetska večer, kao svečana završnica Natječaja za najljepše stihove – “Slikajte riječima” u Kazališnoj kavani u Belišću.

Natječaj je u povodu Svjetskog dana poezije, u nastojanju promoviranja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije pod pokroviteljstvom Grada Belišća, u suradnji s Centrom za kulturu Sigmund Romberg Belišće, Osnovnom školom Matije Petra Katančića Valpovo, Osnovnom školom Ladimirevci, Gradskom knjižnicom i čitaonicom Belišće, Gradskom knjižnicom i čitaonicom Valpovo, Glazbenim odjelima OŠ Matije Petra Katančića i Udrugom za kulturu i umjetnost ZUM Belišće organizirala Udruga za kreativni razvoj i informiranje Valpovština info Belišće.

U natječaju je sudjelovao 41 autor iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Švedske, a čitatelji Portala Valpovština.info birali su najljepše stihove u tri starosne kategorije – djeca do 14 godina, mladi do 19 godina i odrasli.

Tijekom mjesec dana, koliko je trajao postupak prijavljivanja, glasanja i proglašenja pobjednika, zabilježeno je 32.840 posjeta članka s objavljenim pjesmama, i to je postao najčitaniji tekst objavljen do sada na Portalu Valpovština.info tijekom deset godina postojanja.

Tijekom dva tjedna glasanja za najljepše stihove za neku od pjesama čitatelji su podijelili 5.922 glasa.

Najljepši su stihovi Lidije Sopjanac, koja je osvojila 1.734 glasa, a priznanje i darove organizatora i pokrovitelja uručio joj je gradonačelnik Grada Belišća, dr. Dinko Burić.

Svi pristigli stihovi objavljeni su u prigodnoj zbirci Slikajte riječima koja je predstavljena sudionicima natječaja i posjetiteljima Gala večeri poezije.

U programu su sudjelovali istaknuti mladi glazbenici David Grgić i Stela Marković, polaznici Glazbene škole, članovi Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta Belišće Zvonimir Iveković, Željko Čorba i Stjepan Jambrović, te pjesnici, sudionici Natječaja, kojima su uručene zahvalnice za sudjelovanje i nagrade pobjednicima po kategorijama. Program je vodila ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Tea Kozina.

Plasman sudionika Natječaja za najljepše stihove “Slikajte riječima”:

KATEGORIJA  A – djeca

  1. Michael Kovačić
  2. Vasilije Vitić
  3. Karlo Ružman

KATEGORIJA B -mladi

  1. David Brusović
  2. Ana Žagar
  3. Karla Kučinac

KATEGORIJA C – odrasli

  1. Lidija Sopjanac
  2. Larisa Janičev Stojanović
  3. Danica Lebinac

Tekst: Valpovština.info
Foto: Zaim Saljiji

Ostavite komentar

Skip to content