Održan prvi koncert na novom klaviru

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U srijedu, 23. 12. 2015. godine, u dvorani nove zgrade Glazbene škole u Belišću održan je koncert kao završetak humanitarne akcije za kupovinu klavira glazbenoj školi.

Humanitarna akcija započela je u rujnu 2015. godine na inicijativu Centra za kulturu Sigmund Romberg, Grada Belišća i voditeljice glazbene škole u Belišću. Tim povodom održan je veliki humanitarni koncert na kojem su, zahvaljujući iznimnom angažmanu profesorice klavira Latinke Ruski, nastupile velike pjevačke zvijezde Mario Roth, Igor Delač, Tedi Spalato i Opća opasnost. U akciju su se uključili i brojni donatori, a veliki doprinos za kupovinu klavira dao je i Grad Belišće.

Na koncertu su se predstavili učenici srednje Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka, a nekada polaznici glazbene škole u Valpovu. Mlade nade bili su Nikola Varžić na klaviru, Iskra Matijanić na violi, Elena Miličević na klaviu, Arijan Mačak na saksofonu i Timon Fumić na klaviru, te kvartet pjevačica Dora Masle, Jelena Gerendaj, Marija Kolar i Kristina Hegeduš, koji ne potječe iz naše škole, ali se predstavio kao dobitnik nagrade državnog natjecanja u Zagrebu. Program su svojom izvedbom obogatili Yuliya Krasnitskaya i Konstantin Krasnitsky, profesori na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Ravnateljica Centra za kulturu Silvija Kifer obavila je svečanu primopredaju klavira voditeljici glazbene škole Belišće Tihani Ivanković, a zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković iskazala je iznimno velik ponos na ovaj projekt te učenicima i profesorima poželjela još puno uspjeha u radu.

Tekst: Tea Kozina
Foto: Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content