Održan koncert “Zlatni dečki električnih nota”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Ovogodišnje 41. Rombergove glazbene večeri, manifestacije posvećene jednom od najpoznatijih skladatelja glazbe za mjuzikle, operete i filmove prve polovine 20. stoljeća, Sigmundu Rombergu, nastavile su se u petak, 10. studenog 2017. godine, koncertom “Zlatni dečki električnih nota”. Već četvrti put za redom, zlatni dečki električnih nota, ljubitelji glazbe koji su dali svoj veliki doprinos glazbenoj tradiciji našeg grada i okolice, prvi električni sastavi s našeg područja koji su djelovali prije pedesetak godina te svirali najpoznatije domaće i strane hitove, ponovno su održali koncert koji je izazivao veliki interes i pobrao mnoge simpatije.

U programu su nastupili VIS “Talasi” iz Valpova u sastavu Željko Mogoroš-Ser solo gitara, Stjepan Adžić-Pišta ritam gitara, Zdravko Sudar-Kejt bas gitara, Krunoslav Ižaković bubnjevi i Zvonimir Iveković vokal. “Talasi” su prvi vokalno-instrumentalni sastav električnih gitara na Valpovštini koji je osnovao Željko Mogoroš, koji je od starih radio aparata sam napravio dvije električne gitare i dva pojačala, a prvi veći nastup imali su 1964. godine.

Prvi put koncertu “Zlatni dečki električnih nota” pridružio se i VIS “Ptice” iz Belišća u kojem su izvođači bili Stjepan Berak-Stevica vokal, Josip Miler-Cvaj ritam gitara (obojica iz originalnog sastava), Livio Berak gitara, Zvonimir Iveković gitara, Željko Čorba bas gitara, Stjepan Jambrović-Štef bubnjevi i Stjepan Pavoković-Stiv udaraljke. Ovaj sastav osnovan je 1966. godine, nastupali su s s repertoarom poznatih stranih i domaćih sastava, a imali su i nekoliko autorskih skladbi autora Josipa Milera i Antuna Ercegovca.

Grupa “San” Valpovo nastala je iz VIS-a “Valko” početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Osim obrada i prepjeva tada najpoznatijih glazbenih hitova, imali su i desetak autorskih pjesama, te nekoliko studijskih i demo uradaka. Nastupili su u sastavu Zlatko Ivošević gitara, Pavo Tudik vokal i gitara, Krunoslav Majer bas gitara, Davor Horvat orgulje, Krunoslav Ižaković bubnjevi i Zvonimir Slamek udaraljke.

Osim VIS-a “Ptice”, prvi put u program se uključio i Zvonimir Slamek, svestrani glazbenik iz Bizovca koji je osnovao VIS “Breze” te dugi niz godina svirao u sastavu s dvojicom braće i kolegama. Izveo je nekoliko skladbi uz pratnju prijatelja i kolega.

Domaćini događanja, Zabavni orkestar Amaterskog kazališta Belišće, nastupao je u sastavu Zvonimir Iveković gitara i vokal, Željko Čorba bas gitara, Livio Berak gitara, Stjepan Jambrović-Štef bubnjevi, Adalbert Gyerek-Bela truba, Stjepan Pavoković-Stiv udaraljke i Nenad Mikić vokal. Zabavni orkestar AK Belišće osnovan je godine 1959. na inicijativu tadašnjeg Upravnog odbora Amaterskog kazališta, a prvi voditelj bio je maestro Antun Lulić, koji je ujedno svirao i klavir.

Na kraju ovog atraktivnog i zabavnog programa svi izvođači izveli su popularnu pjesmu “Pretty woman” što je brojna publika s oduševljenjem prihvatila. Program je vodila djelatnica Centra za kulturu Sigmund Romberg Tea Kozina.

41. Rombergove glazbene večeri nastavljaju se sljedećeg petka, 17. studenog 2017. godine, u 20 sati koncertom Džentlmena i Stjepana Jeršeka Štefa pod nazivom “Pjesma i tambure”. Ulaznice po cijeni od 25 kuna možete rezervirati na telefon Centra za kulturu Sigmund Romberg 533-274 od 7 do 15 sati, na mail centar.romberg@gmail.com ili službenu Facebook stranicu Centra.

Tekst: Tea Kozina
Foto: Zaim Saljiji, Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content