Održan koncert Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U subotu, 5. srpnja 2014. godine, na Trgu Ante Starčevića u Belišću održan je koncert Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo. Puhački orkestar DVD-a Valpovo jedan je od najstarijih u Hrvatskoj, a prvi javni nastup imali su davne 1891. godine. Koncert je održan u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg u sklopu ljetnog turističkog programa Grada Belišća Mali grad – veliki ljetni doživljaj.

Uz orkestar nastupili su i solisti Damir Gebaj (mali bubanj – doboš), Stjepan Đebić (truba), Arijan Mačak (saksofon), Patrik Majetić (saksofon) i Ivan Cvenić (truba) te vokalni solisti Aleksandra Čeliković Cvidrak i Dalibor Košutić. Skladbu „Belišće marš“ Sigmunda Romberga izveo je Zvonimir Iveković koji je za nju napisao tekst. Na poziv Puhačkog orkestra u programu je nastupio i Adalbert Gyerek Bela, dugogodišnji član Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta, koji je izveo nekoliko callova (trubački zov u trajanju od 20-ak sekundi koji su se koristili za vrijeme građanskog rata, a danas se koriste isključivo na West Pointu, prestižnoj vojnoj akademiji).

Na koncertu se okupilo stotinjak ljudi koji su sat vremena mogli uživati u poznatim svjetskim i domaćim melodijama izvedenima na nov i zanimljiv način.

Ostavite komentar

Skip to content