Održan Dan dječjih igara u belišćanskom vrtiću

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U sklopu projekta “Belišće – grad prijatelja djece”, 15. veljače 2017. godine u prijepodnevnim je satima u Dječjem vrtiću “Maslačak” održan Dan dječjih igara, jedna od aktivnosti projekta čiji je nositelj Centar za kulturu Sigmund Romberg, a partneri su Dječji vrtić “Maslačak” i Društvo Naša djeca Belišće, a koji se provodi uz financijsku potporu Zaklade Hrvatska za djecu. Dan dječjih igara otvorio je zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, koji je o ovoj aktivnosti istaknuo da je jedna od mnogobrojnih koja se odvija i u sklopu obilježavanja titule “Belišće – europski grad sporta 2017”.

Uvodnu riječ održao je ravnatelj Dječjeg vrtića “Maslačak” Zdenko Glasovac, a o samom projektu govorila je ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Silvija Kifer, napomenuvši da je cjelokupan projekt vrijedan više od 144.000 kuna, a obuhvaća šest aktivnosti, od kojih je jedna upravo Dan dječjih igara. U sklopu projekta je za belišćanski vrtić nabavljena didaktička oprema, instrumenti i literatura za djecu s posebnim potrebama i za posebno naradenu djecu.

U sklopu Dana dječjih igara natjecalo se 50-ak djece iz starije i srednje vrtićke te mješovite poludnevne i cjelodnevne skupine odnosno Zvjezdice, Kikići, Pčelice i Vjeverice. Tijekom prijepodneva su se tako vrtićarci igrali nošenja jaja u žlici, trčali su s loptom, skakali u vrećama, prošli mali poligon spretnosti te se natjecali u povlačenju konopa, a medalje su zaslužila sva djeca.

Uz djecu i njihove odgojiteljice, u Danu dječjih igara sudjelovali su zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, pročelnica Odjela za društvene djelatnosti grada Belišća Antonija Andrašek Barić, predsjednica Upravnog vijeća DV “Maslačak” Karolina Štefan Bugarinović, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar, predstavnici Lokalne razvojne agencije grada Belišća Igor Paloh i Kseni Rudan, ravnateljica CK Sigmund Romberg Silvija Kifer te predsjednica Društva Naša djeca grada Belišća Ivana Belcar, koja je bila i voditeljica Dana dječjih igara.

Tekst: Monika Đogaš (GRB)
Foto: Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content