Održan 17. glazbeni program “Maestro, hvala za sve – neka glazba dalje teče”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U petak, 28. listopada 2016. godine, u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg održan je 17. glazbeni program “Maestro, hvala za sve – neka glazba dalje teče” posvećen Antunu Luliću, prvom glazbenom voditelju Amaterskog kazališta.

Program je otvorila Silvija Kifer, ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg, koja je pozvala pročelnicu Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Antoniju Andrašek Barić, da se u ime grada Belišća obrati svima prisutnima. Zanimljivom osobnom anegdotom o Antunu Luliću, pročelnica je istaknula koliko je važno čuvati sjećanje na njegov rad i nasljeđe koje je za sobom ostavio. Upravo zbog toga već se godinama tradicionalno održava ovaj glazbeni program, koji izvode glazbeni solisti uz pratnju zabavnog orkestra Amaterskog kazališta. Pod vodstvom Zvonimira Ivekovića, kao dio orkestra, nastupili su i Željko Čorba, Stjepan Jambrović, Stjepan Pavoković, Davor Novaković, Nenad Mikić i Adalbert Gyerek-Bela. Raznolik glazbeni repertoar svojim odličnim interpretacijama obogatili su: Zvonimir Iveković, Krešo Čolaković, Nenad Mikić, Ivica Koprivnjak, Tomica Jergović, Adalbert Gyerek-Bela, Zlatko Krznarić, Valentina Gyerek, Vjekoslav Pavlović, Andreja Kristić i Meri Andraković.

Oduševljenje publike, koja je gromoglasnim pljeskom nagradila sve izvođače, učinilo je atmosferu u dvorani još svečanijom.

Na samom kraju programa s nekoliko lijepih riječi i buketom cvijeća, kao i svake godine, zahvalio se brat Branko Lulić. Uz njega, programu su nazočili i brat Jakob Lulić i njihova nećakinja.

I ovogodišnji program pokazao je koliko je živo sjećanje i uspomena na maestrovo djelovanje, koje vrijedni amateri i danas nastavljaju kroz glazbu koja dalje teče.

Tekst: Silvija Kifer
Foto: Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content