Obilježen Međunarodni dan žena

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Prvi Dan žena 8. ožujka obilježen je 1909. godine u SAD-u, a taj datum Međunarodnim danom žena proglašen je 1921. godine.

Međunarodni dan žena i ove je godine u Belišću obilježen glazbeno-zabavnim programom u izvedbi Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta Belišće i solista u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg. Uz glazbenu pratnju Zabavnog orkestra u sastavu Zvonimir Iveković – voditelj, gitara i vokal, Stjepan Jambrović – bubnjevi, Željko Čorba – bas gitara, Davor Novaković – klavijature i Stjepan Pavokovković – udaraljke, nastupili su i Ivica Koprivnjak, Andreja Kristić, Beta Sudar, Nora Pastulović, Adalbert Gyerek Bela, Frane Šerić, Dominik Špoljarić, Ana Šikić, Nenad Mikić, Aleksandra Čeliković Cvidrak, Pavo Tudik, Valentina i Vjekoslav Pavlović. Svojom su glazbom i izvedbama ženama čestitali njihov dan. Kroz zanimljiv glazbeni program, prepunu dvoranu vodila je ravnateljica Centra za kulturu Tea Kozina.

U ime Grada Belišća gošćama se obratio potpredsjednik Gradskog vijeća grada Belišća Milan Zamaklar, koji je na ulasku u dvoranu žene darivao prigodnim crvenim karanfilima. Odao je priznanje svim majkama, suprugama, sestrama, bakama, prijateljicama te iskazao kao ih treba poštivati i diviti im se svakoga dana.

Nakon glazbenog dijela programa u Centru za kulturu, program obilježavanja Međunarodnog dana žena nastavio se u Domu umirovljenika, gdje je u organizaciji Grada Belišća pripremljen domjenak uz glazbu tamburaškog sastava Kočije.

Tekst: Grad Belišće
Foto: Darko Jančikić, Zaim Saljiji

Ostavite komentar

Skip to content