Novi izgled kružnog toka kod Centra za kulturu

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U četvrtak, 16. ožujka 2017. g. u Belišću je postavljena nova skulptura na kružnom toku kod Centra za kulturu Sigmund Romberg. Time je i ovaj belišćanski kružni tok u potpunosti uređen.

Uređenje ovog kružnog toka posebno je po svojoj glazbenoj temi, kako i priliči lokaciji tik do Centra za kulturu koji nosi naziv velikog skladatelja koji je djetinjstvo proveo u Belišću, Sigmunda Romberga. Skulptura koja je postavljena na kružnom toku je u obliku violinskog ključa, a osmislio ju je i izradio belišćanski kipar Borislav Bojanić. Djelatnici Rasadnika “Fuderer” su ukrasnim biljem “ispisali” taktove poznatog “Belišćanskog marša” skladatelja Sigmunda Romberga.

Podsjetimo, rekonstrukcija raskrižja na županijskoj cesti ŽC 4050 u Belišću na raskrižju Ulice kralja Tomislava i Ulice M. Gupca, odnosno izgradnja kružnog toka kod Centra za kulturu Sigmund Romberg, započela je u rujnu prošle godine. Investitor je Uprava za ceste Osječko-baranjske županije, a projekt je vrijedan 2.160.268,28 kn s PDV-om, od čega je udio Grada Belišća 600.000 kn.

Uz navedene radove, Grad Belišće uložio je i značajna sredstva u izgradnju parkirališta kod Centra za kulturu Sigmund Romberg. Navedeno novo parkiralište izgrađeno je između postojećeg parkirališta i novog kružnog toka, a osim građevinskih radova, u ovaj projekt uključena je i izgradnja javne rasvjete.

Ostavite komentar

Skip to content