Nastupi članova MPD ”BelAmi” na belišćanskim manifestacijama

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Članovi Muškog pjevačkog društva “BelAmi” iz Belišća pod vodstvom dirigentice maestre Aleksandre Čeliković Cvidrak brojne nastupe tijekom proteklih mjeseci obogatili su zapaženim nastupima na dvjema velikim belišćanskim manifestacijama – tradicionalnoj Fišijadi te na Državnom natjecanju u kuhanju čobanca.

Naime, u petak, 25. kolovoza 2017. godine, održana je tradicionalna Fišijada, natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša na Trgu Ante Starčevića u Belišću u sklopu manifestacije “Mali grad – veliki ljetni doživljaj”. Na Fišijadi je sudjelovalo preko 40 majstora fiš-paprikaša, a bogatu ponudu upotpunili su izlagači gospodarskog sajma. Uz MPD “BelAmi”, koji je dio glazbene sekcije Amaterskog kazališta Belišće, a djeluje pri Centru za kulturu Sigmund Romberg, sve prisutne natjecatelje i goste zabavljali su Tamburaški sastav “Kočije” iz Narda te Zbor Matice umirovljenika grada Belišća čiji je voditelj Goran Lovrić, do je voditelj programa bio Denis Šimić.

U subotu, 16. rujna 2017. godine, na Trgu Ante Starčevića u Belišću održano je 3. Državno natjecanje u kuhanju čobanca, u sklopu manifestacije 5. “Belišćanska zlatna jesen” te treću godinu pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma. Na natjecanju je sudjelovala 61 natjecateljska ekipa, a osim natjecatelja s područja Osječko-baranjske županije, sudjelovali su i natjecatelji iz Međimurske, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije. Osim “BelAmija”, brojne posjetitelje zabavljali su TS “Ravnica” i Stjepan Jeršek Štef, MPD “Bocanjevački pajdaši”, ŽVS KUD-a “Šokadija” Bocanjevci i Mješovita pjevačka skupina KUD-a “Ante Evetović Miroljub” Veliškovci, Gat i Tiborjanci. Voditelj manifestacije bio je Denis Šimić.

Ostavite komentar

Skip to content