Najava: Gala poetska večer

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U povodu Svjetskog dana poezijeu nastojanju promoviranja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije, završen je natječaj za izbor najljepših stihova „Slikajte riječima“ na Prvom informativnom portalu Valpovština info. Čitatelji su među pjesmama 41 autora iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Švedske izabrali najljepše stihove.

U skupini A – djeca do 14 godina, najviše su glasova osvojile pjesme Vatra, Zašto uopšte most postoji i Hrvatska kakvu želimo. U kategoriji B – mladi do 19 godina – najviše su glasova osvojile pjesme Ona, Vjeruj mi i Hrvatska kakvu želim, a u Kategoriji C – odrasli pjesnici, najviše su glasova osvojile pjesme Milost za uludo bačene suze, Nedosanjana i Hvala ti sunce. Tijekom dvotjednog izbora najljepših stihova pjesmama, podijeljeno je ukupno 5922 glasa, a jedan je čitatelj u tijeku 24 sata odabranim stihovima mogao dati jedan glas.

Natječaj je bio anoniman, a imena sudionika bit će objavljena na svečanosti proglašenja pobjednika, koja će se održati na Gala poetskoj večeri, u subotu, 24. ožujka 2018. u Kazališnoj kavani Centra za kulturu Sigmund Romberg u Belišćus početkom u 19:30 h, uz prigodan umjetnički program pod pokroviteljstvom Grada Belišća. Na proglašenje su dobrodošli svi poklonici pisane riječi, a ulaz je slobodan.

Svim sudionicima Natječaja uručit će se prigodne zahvalnice i primjerak zbirke pjesama Slikajte riječima, koje su prijavljene na Natječaj, po troje najbolje plasiranih autora iz svake kategorije primit će prigodne poklone pokrovitelja, prvoplasirani iz svake kategorije prigodne plakete, a autor pjesme koja je dobila najviše glasova čitatelja i poseban poklon pokrovitelja Natječaja, Grada Belišća.

Natječaj je pod pokroviteljstvom Grada Belišća, u suradnji s Centrom za kulturu Sigmund Romberg Belišće, Osnovnom školom Matije Petra Katančića Valpovo, Osnovnom školom Ladimirevci, Gradskom knjižnicom i čitaonicom Belišće, Gradskom knjižnicom i čitaonicom Valpovo, Glazbenim odjelima OŠ Matije Petra Katančića i Udrugom za kulturu i umjetnost ZUM Belišće organizirala Udruga za kreativni razvoj i informiranje Valpovština info Belišće.

Ostavite komentar

Skip to content