Memorijal otvoren premijerom “I u našem gradu”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Večeras, 9. listopada 2015. godine, u novouređenoj dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg svečano je otvoren 37. memorijal Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje.

Manifestaciju posvećenu dvojici značajnih osoba u razvoju kulturnog i dramskog stvaralaštva u gradu Belišću otvorio je gradonačelnik Dinko Burić.

Prva večer Memorijala, koji traje do 23. listopada 2015. godine, protekla je u znaku fantastične premijerne izvedbe komedije “I u našem gradu”. Zamršeni ljubavni četverokut i ljubavni skandali nasmijali su publiku koja je ispunila dvoranu.

Suradnja Umjetničke akademije iz Osijeka i Centra za kulturu na predstavi pokazala se kao pun pogodak jer su mladi glumci glumačke akademije i ravnateljica Centra Silvija Kifer oduševili publiku svojom izvedbom i energijom. Komediju “I u našem gradu” režirao je Robert Raponja koji je i sam nazočio predstavi.

Nakon gromoglasnog pljeska izvođačima, uslijedilo je i iznenađenje za ravnateljicu Centra Silviju Kifer – Amatersko kazalište Belišće dodijelilo joj je plaketu za 40 godina doprinosa i promicanja amaterskog dramskog stvaralaštva i hrvatske kulture. To je još jedna potvrda činjenici kako je Silvija Kifer iznimno značajna osoba belišćanskog kulturnog života čiji trud i zalaganje nemaju granice.

Tekst: Tea Kozina
Foto: Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content