Konstantin Krasnitsky svojom virtuoznošću zadivio belišćansku publiku

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Centar za kulturu Sigmund Romberg u suradnji s Glazbenom školom Belišće organizirao je u petak, 1. veljače 2019. godine, vrhunski glazbeni događaj u dvorani Glazbene škole u Belišću za koji se tražilo mjesto više. Svjetski priznati umjetnik, Konstantin Krasnitsky, klavirskim koncertom za pamćenje počastio je ljubitelje kvalitetne glazbe i virtuoznih izvedbi.

Pijanist Konstantin Krasnitsky, izv. prof. art. Akademije za umjetnost i kulturu Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, izveo je djela jednog od najistaknutijih hrvatskih skladatelja, red.prof.art Davora Bobića, u čast skladateljevog 50. rođendana. Na programu su bila djela ”Zvjezdano Nebo  A.O.97”, dječji album za klavir i ”Pet pokladnih etida”, za koje je autoru nadahnuće bila živahna i duhovita narodna pjesma Tu za repu tu za len, koja se u sjeverozapadnoj Hrvatskoj pjeva u vrijeme poklada.

Konstantin Krasnitsky svojom virtuoznom izvedbom djela profesora Bobića nadahnuo je i imresionirao brojnu publiku, među kojom je bio veliki broj učenika glazbene škole. U životopisu profesora Krasnitskog brojne su prestižne nagrade na pijanističkim natjecanjima, uspješni solistički koncerti na najznačajnijim svjetskim pozornicama (Rusija, SAD, Kina, Turska, Norveška…) i mnoga druga priznanja. Rodom je iz grada Minska, gdje je na Bjeloruskoj državnoj akademiji stekao naziv “magistra umjetnosti” te nastavio djelovati kao pedagog. Ubrzo je postao gostujući profesor Umjetničke akademije Anyang Normal University u Kini, docent Bjeloruske državne akademije te izvanredni profesor Umjetničke akademije Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

Foto: Tin Lacković/Tea Kozina

Ostavite komentar

Skip to content