Komedija “Klupko” u izvedbi retkovačkog kazališta oduševila belišćansku publiku

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U nedjelju, 27. svibnja 2018. godine, u sklopu 40. Memorijala Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje, u 20 sati u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg predstavilo se Kazalište “Mika Živković” iz Retkovaca s komedijom “Klupko” autora Pere Budaka, a u režiji Marka Sabljakovića.

Fantastični glumci retkovačkog kazališta vješto su iznijeli Budakovu komediju u kojoj se pojavljuju višestruki zapleti, a upravo su likovi nositelji komedije i duhovitih situacija, jer su jednako karikirani kao i njihovi postupci. Osim postupaka, komičnosti pridonosi i fizički izgled likova. Najbolji primjer je Josina, čija je fizička prepoznatljivost veliki nos, a omiljena mu rečenica: “Kakav nos, takav ponos.”. Likovi govore ličkom ikavskom štokavštinom, a komedija obiluje komičnim dijalozima, zdravicama, pjesmom i kolima. Za scenografiju je zadužen Dejan Duraković, a kostimografiju Dražen Matijašević. Sudeći po reakcijama i pohvalama, belišćanska publika s oduševljenjem je prihvatila komediju “Klupko”.

Godine 1981. “Klupko” je prvi put postavljeno u retkovačkom kazalištu u režiji Mike Živkovića te ostvarilo zapažen uspjeh. Povodom obilježavanja 20. godišnjice Mikine smrti, retkovački kazalištarci u spomen na svog učitelja, glumca i redatelja, ponovno su publici prikazali komediju koja nasmijava i razveseljava sve gledatelje.

40. dramski Memorijal završava u petak, 1. lipnja 2018. godine, u 20 sati u dvorani Centra za kulturu, kada će dramski ansambl odraslih Amaterskog kazalista Belišće premijerno izvesti predstavu “Ljubav na prvi pogled” autora Fadila Hadžića, a u režiji Ivice Koprivnjaka.

Cijena ulaznice je 15 kuna, a  rezervirati možete u Centru za kulturu radnim danom od 7 do 15 sati, na broj telefona 533-274, mail ravnateljica@cks-romberg.hr i na službenoj Facebook stranici Centra.

Foto: Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content