Komedija “I živjele su sretno…?” za početak jubilarnog 40. Memorijala Nunoša i Vanje

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U petak, 4. svibnja 2018. godine, u 20h u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg Belišće, u organizaciji Amaterskog kazališta Belišće i Centra za kulturu Sigmund Romberg, započeo je jubilarni 40. Memorijal Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje. Memorijal je otvorila zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković, a brojnu publiku pozdravila je i ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Tea Kozina. U čast dramskih velikana Belišća, Ivana Nikolnikova Vanje i Dragutina Merca Nunoša, u prijepodnevnim satima u petak, predsjednik Amaterskog kazališta Belišće Željko Čorba, dopredsjednica Anita Mikolašević, tajnica Ana Šikić i ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Tea Kozina položili su cvijeće i upalili svijeće na grobovima ovih belišćanskih velikana.

Prva večer Memorijala, u sklopu kojeg će se predstave izvoditi od 4. svibnja do 1. lipnja ove godine, bila je rezervirana za profesionalnu predstavu Scene Gorica „I živjele su sretno…?“ koja je do suza nasmijala sve prisutne. Tekst predstave napisala je Nina Horvat, a režiju potpisuje Frana Marija Vranković. U predstavi su igrale: Jelena Hadži Manev (Trnoružica), Mia Krajcar (Pepeljuga), Katarina Baban (Snjeguljica) i Selma Mehić (Bezimena). Kako funkcionira suvremeni brak, ima li smisla i što ga sve razara, pokazala je odlična komedija „I živjele su sretno…?“ u kojoj su se na Trnoružičinoj djevojačkoj zabavi, uz slavljenicu, nalazile Snjeguljica, Pepeljuga i Bezimena djevojka s plaže kojom se zabunom oženio Sirenin princ. Oslanjajući se na izvorne verzije bajki o Snjeguljici, Trnoružici, Pepeljugi i Maloj Sireni te ostale bajke braće Grimm i Charlesa Perraulta, predstava je prenijela bajkoviti svijet u suvremeno okruženje u kojem ništa nije onako kako se čini na prvi pogled.

Glumci, publika i vrijedni amateri belišćanskog kazališta još su jednom dokazali kako čine živi organizam koji nastavlja kulturnu tradiciju koja je prije čak 130 godina započela dolaskom Adama i Clare Rosenberg sa sinom Sigmundom u Belišće.

Foto: Tin Lacković, Darko Jančikić

Ostavite komentar

Skip to content