Kazališna sezona započela predstavom “Jedan čovjek, dva šefa”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U srijedu, 7. rujna 2016. godine, započela je nova kazališna sezona u Centru za kulturu Sigmund Romberg. Prepunoj dvorani Centra za kulturu predstavilo se Hrvatsko narodno kazalište iz Osijeka, i to predstavom “Jedan čovjek, dva šefa”.

Komedija “Jedan čovjek, dva šefa” djelo je Richarda Beana, a nastala je po uzoru na djelo “Sluga dvaju gospodara” Carla Goldonija. U središtu zbivanja je vječno gladni sluga Francis koji spletom urnebesnih okolnosti postaje sluga dvama šefovima. Niz spletki, zapleta i zavrzlama natjerali su publiku na smijeh, a predstava, smještena u Brightonu 1963. godine, obogaćena je glazbenim brojevima toga vremena koju izvode članovi osječke grupe Red roosters. Tekst za ovu predstavu prevela je Ivana Šojat, a redatelj je Radovan Marčić.

Na pozornici su Aleksandar Bogdanović, Antonija Pintarić, Mario Rade, Aljoša Čepl, Anita Schmidt, Ivan Ćaćić, Draško Zidar, Matea Grabić, Duško Modrinić, Miroslav Čabraja, Antonio Jakupčević, Dina Vojnović, Eduard Srčnik i Zrinka Stilinović.

Prepuna dvorana pokazatelj je da je Belišće grad kulture te da ima vjernu publiku za brojne predstave i ostala kulturna događanja koja Centar za kulturu Sigmund Romberg vrijedno organizira.

Tekst: Silvija Kifer
Foto: Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content