“I moje je srce u Belišću” – koncert Antunu Bučancu u čast

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Zadnji vikend obilježavanja Dana grada Belišća 2016. godine zasigurno će ostati zapamćan po prekrasnom koncertu koji je ujedinio stare i mlade, povijest i sadašnjost, tradiciju i glazbu, a sve kroz pjesme koje je za svoje Belišće, Belišćane, učenike napisao neponovljivi Antun Bučanac Tonika. Tonika Bučanac učitelj je u mirovini, skladatelj, tekstopisac, kantautor, zborovođa, ljubitelj djece i glazbe. Tijekom svog glazbenog djelovanja opjevao je mnoge belišćanske znamenitosti i događaje u pjesmama koje su se rado izvodile u raznim prigodama te su snimljene na nekoliko nosača zvuka, a velik dio tih pjesama članovi Savjeta mladih ranije su, uz dopuštenje autora, objavili na Youtubeu (poslušajte OVDJE).

Na inicijativu Savjeta mladih grada Belišća te uz podršku Centra za kulturu Sigmund Romberg 7. svibnja 2016. godine održan je koncert pod nazivom “I moje je srce u Belišću” koji je vodila ravnateljica Centra Silvija Kifer. Dvoranom Centra za kulturu razlile su se note mnogih Tonikinih uspješnica u izvedbi Zabavnog orkestra Amaterskog kazališta Belišće i mnogih solista: Zvonimir Iveković, Ivana Belcar, Vanesa Šerić, Vendi Vicić, Katja Lazić, Ana Šikić, Višnja Šamadan, Dora Šrepfler, David Belcar, Nenad Mikić, Ivica Koprivnjak, Đina Tončić i Suzana Svoboda.

Predsjednik Savjeta mladih grada Belišća Igor Paloh s velikim je zadovoljstvom zahvalio svim izvođačima i brojnoj publici te je s velikom radošću predao prigodan poklon svom učitelju Antunu Bučancu. Ovaj priznati Belišćanin zasigurno je ostavio traga u mnogim dječjim srcima, a njegovi tekstovi i melodije naša su velika baština, što je ovaj koncert upravo i dokazao.

Tekst: Silvija Kifer
Foto: Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content