Humanitarni klavirski koncert Renate i Ivana Karše

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U petak, 12. lipnja 2015. godine, u Velikoj vijećnici grada Belišća održan je humanitarni klavirski koncert bračnog para Renate i Ivana Karše. Koncert su organizirali Lions club Valpovo-Belišće, Grad Belišće i Centar za kulturu Sigmund Romberg, a prikupljena sredstva namijenjena su radu Društva “Naša djeca” Belišće.

Prigodnim su riječima nazočne pozdravili predsjednik Lions cluba Valpovo-Belišće Jozo Berečić i ravnateljica Centra za kulturu Sigmund Romberg Silvija Kifer. Predsjednica Društva “Naša djeca” Ivana Belcar zahvalila je Lions clubu na organizaciji koncerta i izvođačima, bračnom paru Karša uručivši im prigodne poklone.

Na programu su bila djela: Johannes Brahms: Varijacije na Schumannovu temu, op. 23, Camille Saint-Saëns: Duettino, op. 11 i Felix Mendelssohn-Bartholdy: Andante et Allegro Brilliant, op. 92. Renata Karša održala je recitale u svim većim glazbenim središtima Hrvatske (Zagreb, Split, Rijeka, Varaždin, Dubrovnik, Osijek), nastupala je u sklopu festivala Dani Milka Kelemena, te Hvarskih ljetnih priredbi, a koncertirala je i u Italiji, Poljskoj, Francuskoj, Njemačkoj i Austriji. Na Umjetničkoj akademiji u Osijeku zaposlena je kao asistentica od 2007. godine, a trenutačno je u zvanju višeg predavača.

Ivan Karša dobitnik je brojnih nagrada na državnim natjecanjima (Varaždin, Sisak, Zagreb, Dubrovnik) i aktivni polaznik seminara kod eminentnih klavirskih pedagoga (Jurica Murai, Leonid Sincev, Luigi Mostacci, László Baranyay…). Od 2006. surađuje s Renatom Karša, a među njihovim uspjesima izdvaja se treća nagrada i brončana medalja na XXII. međunarodnom pijanističkom natjecanju “Camillo Togni” (Italija) u prosincu 2010. U suradnji s osječkim HNK-om u travnju 2011. nastupa u praizvedbi hrvatske opere Sanje Drakulić “Kraljevi i konjušari”, dok su 2013. obilježile sjajne izvedbe 2. Chopinovog koncerta za klavir i orkestar u f-molu u Osijeku i Vukovaru.

Ostavite komentar

Skip to content