Gostovanje Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U srijedu, 5. listopada 2016. g., nastavljeno je obilježavanje Dječjeg tjedna gostovanjem Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka s predstavom “Ja magarac” u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg. Na taj način i Centar je dao svoj doprinos obilježavanju tjedna posvećenog djeci.

Prije početka predstave svu djecu je prigodnim riječima pozdravila ravnateljica Silvija Kifer i zaželjela im da uživaju u predstavi.

Ova kazališna adaptacija zbirke kratkih priča Zvonimira Baloga u izvedbi Dječjeg kazališta istovremeno je poigravanje s formom priče i njezinim razumijevanjem, ali i jezična stilska igra. Cijeli svijet zrcali se u Balogovoj prozi i poeziji. Ali taj svijet uvijek je izokrenut naopačke, naglavačke, s kraja prema početku, iznutra prema van, straga prema naprijed i nikada naizgled nije logičan. Ovaj koloplet sastavljen od detalja postaje cjelina tek kada se pogleda srcem, a ne samo očima. Mozaik je to istkan pokretom, slikom, rječju, stihom, mirisom, slutnjom, smijehom, tugom i svime onime čega se još dosjeti dobronamjeran gledatelj.

Zanimljive likove utjelovili su izvrsni glumci: Đorđe Dukić, Areta Čurković, Aleksandra Colnarić, Tihomir Grljušić, Edi Ćelić i Kristina Fančović.

Tekst: Silvija Kifer
Foto: Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content