Elvis Stanić Group održao vrhunski jazz koncert

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U petak, 10. svibnja 2019. godine, Centar za kulturu Sigmund Romberg organizirao je još jedan program u povodu obilježavanja Dana grada Belišća. Mnogi ljubitelji vrhunske jazz glazbe s našeg bližeg, ali i daljeg područja, došli su na svoje. Naime, u organizaciji Centra za kulturu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, u Belišću je koncert održao Elvis Stanić Group.

Mnogi u publici i sami izvrsni glazbenici, ali i drugi zaljubljenici u kvalitetnu glazbu, nisu ostali ravnodušni nakon devedeset minuta programa, kojim su gosti pobrali same ovacije. Nakon koncerta za pamćenje, Elvis Stanić bio je iznimno pristupačan za razgovor, fotografiranje i potpisivanje CD-ova. Ovim koncertom još je jednom potvrđeno kako male sredine ne trebaju ostati zakinute za iznimno dobre i kvalitetne glazbene doživljaje, a potvrđena je i činjenica kako izvođači uživaju doći u mjesta koja prepoznaju i cijene njihov rad.

Elvis Stanić jedan je od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije. Osvojio je mnogobrojne nacionalne i međunarodne nagrade za glazbenu umjetnost i kulturu (28 diskografskih nagrada Porin za jazz, pop instrumentalnu i zabavnu glazbu, 9 nagrada Status HGU,…), a 2008. odlikovan je i Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi.

Elvis Stanić Group, jazz fusion skupina, u svojim izvedbama spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama. Članovi sastava, uz Elvisa Stanića, sve su redom vrhunski glazbenici: Alba Nacinovich (vokal), Goran Rukavina (bas), Maasej Kovačević (klavijature) i Tonči Grabušić (bubnjevi). Koncert je svojim dolaskom podržala zamjenica gradonačelnika grada Belišća Ljerka Vučković.

Foto: Tin Lacković

Ostavite komentar

Skip to content