Elvis Stanić Group – jazz koncert

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Centar za kulturu Sigmund Romberg sa zadovoljstvom poziva sve ljubitelje vrhunskih glazbenih doživljaja na jazz koncert renomiranog sastava Elvis Stanić Group.

Elvis Stanić jedan je od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša i najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije. Osvojio je mnogobrojne nacionalne i međunarodne nagrade za glazbenu umjetnost i kulturu (28 diskografskih nagrada Porin za jazz, pop instrumentalnu i zabavnu glazbu, 9 nagrada Status HGU,…), a 2008. odlikovan je i Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi.

Elvis Stanić Group, jazz fusion skupina, u svojim izvedbama spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama. Članovi sastava, uz Elvisa Stanića, su Alba Nacinovich (vokal), Goran Rukavina (bas), Maasej Kovačević (klavijature) i Branimir Gazdik (bubnjevi).

Koncert ovih vrhunskih glazbenika, koji je dio bogatog programa obilježavanja Dana grada Belišća, održat će se u petak, 10. svibnja 2019. godine, s početkom u 20.00 sati. Koncert je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH.

Ulaz je slobodan.

Ostavite komentar

Skip to content