Druga večer 41. Memorijala – komedija “Kafić kod druga Tita”

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Druga večer 41. Memorijala Dragutina Merca Nunoša i Ivana Nikolnikova Vanje u organizaciji Amaterskog kazališta Belišće i Centra za kulturu Sigmund Romberg, u četvrtak, 21. ožujka 2019. godine, u 20h rezervirana je za prijateljsko amatersko kazalište – Kazalište Županja. U dvorani Centra za kulturu Kazalište Županja izvest će komediju “Kafić kod druga Tita”.

Predstava “Kafić kod Druga Tita” satirična je komedija u režiji Branka Puheka. Redatelj naglašava da je ova predstava satira, i ništa drugo doli satira, kakvu do sada nije radilo niti jedno županjsko kazalište – izuzetno jaka, moćna, suvremena, britka kao sablja. Kroz događaje i likove iz prošlosti, kroz njihove antagonizme, ideološke podjele, zablude, mržnje, gluposti, glumačka ekipa upućuje kritiku svim jednoumljima, njihovim politikama, žestoko se obraćunavajući s nekim novim “partizanima”, “ustašama”, njihovom nesposobnosti da žive u miru ili grade bolje sutra. Predstava ni na koji način ne pokušava revitalizirati ili veličati bilo koga ili bilo što. Ova satirična komedija pobudila je veliko zanimanje, kako u Hrvatskoj tako i u zemljama okruženja, te je u dva i pol mjeseca odigrana devet puta, što je bio izuzetan uspjeh za glumačku ekipu Kazališta Županja.

Ulaznice po cijeni od 15 kuna možete rezervirati u Centru za kulturu radnim danom od 7 do 15 sati, na broj telefona 533-274, mail ravnateljica@cks-romberg.hr i na službenoj Facebook stranici Centra.

Ostavite komentar

Skip to content