Dječja predstava “Bajka o maslačku” u sklopu Uskrsa u Belišću

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

U subotu, 31. ožujka 2018. godine, u gradu Belišću održana je tradicionalna uskrsna manifestacija “Uskrs u Belišću” 2018. Organizatori manifestacije su Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća, a suorganizatori Centar za kulturu Sigmund Romberg, Matica umirovljenika grada Belišća i Društvo “Naša djeca” Belišće.

Manifestaciju je otvorio zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić, koji je svima prisutnima poželio sretne i ugodne blagdane.

Naši najmlađi sugrađani su od 10 sati uživali u predstavi za djecu “Bajka o maslačku”, koju je izveo Dječji dramski ansambl Amaterskog kazališta Belišće na terasi caffe bara “Romberg pub”. Brojnoj djeci i zainteresiranoj publici predstavio se velik broj mladih, talentiranih glumaca, koji su predstavu uvježbali pod redateljskom palicom iskusnog Ivice Koprivnjaka. U radosnoj i šarenoj predstavi za djecu “Bajka o maslačku” igrali su: Dorotea Tibinac, Mirjam Šipek, Tanja Crnogaj, Emanuela Balog, Lora Pandurić, Gabrijela Talić, Petra Bublić, Ines Majdenić, Nora Markota, Nora Pastulović, Dora Ledinšćak, David Belcar, Ina Cvetković, Krešimir Petrović, Ivano Pavlović, Ema Marković, Julijana Bajtl i Ena Strugačevac. Za maštovitu izradu kostima zaslužna je Ruža Prelčec iz “Čipke” j.d.o.o., dok su za tehničku realizaciju zaduženi Zvonimir Iveković i Dominik Špoljarić.

U 11 je sati zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić s uskrsnim zečićima iz Društva “Naša djeca” otkrio veliko gnijezdo s 1000 pisanica, koja su djeca s radošću tražila u travi. U gnijezdu se nalazilo i 10 posebno označenih pisanica za koja su mališani, koji su ih pronašli, dobili prikladne uskrsne pakete. U 11:15 sati na šetnicu S. H. Gutmanna stigli su “Moto zečevi” Moto kluba “2 grada” koji su darivali djecu prigodnim poklon paketićima. Posjetitelji su mogli razgledati i pronaći nešto za sebe i na gospodarskom sajmu organiziranom povodom uskrsnih blagdana.


Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji, Darko Jančikić
Tekst: Grad Belišće

Ostavite komentar

Skip to content